Παρουσίαση βιβλίου: «Εκεί που προσγειώθηκε το Κοράκι»

books
Διαβάστε επίσης

Το βιβλίο του Γιάννη Παπαδημητρόπουλου «Εκεί που προσγειώθηκε το Κοράκι» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, ώρα 7.30 μ.μ. στον δημιουργικό χώρο «Επήρεια-Πολιτισμός» (Κτησίου 2, Πλατεία Προσκόπων, Αθήνα). Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις «Το Δόντι» και το «Επήρεια-Πολιτισμός».

Στο βιβλίο ανθολογούνται κείμενα που έχουν γραφτεί από το 2012 μέχρι σήμερα και αφορούν στους τομείς του Τουρισμού Δημοφιλούς Κουλτούρας (popculturetourism), αλλά και γενικότερα Τουρισμού, Πολιτιστικής Διαχείρισης και Φαντασίας και στην επίδρασή τους στην καθημερινότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

«Τι είναι το spoiler alert; Υπάρχει Χρηματιστήριο Τουρισμού; Tι κάνουν άλλες χώρες, άλλες πόλεις και κατορθώνουν να προσελκύουν και να κρατούν για χρόνια επισκέπτες και επενδύσεις σε μια εποχή μεγάλου ανταγωνισμού; Πώς εκμεταλλεύονται τουριστικά μνήμες μεγάλων συγγραφέων στις πόλεις που έζησαν και έγραψαν; Με ποιο σχέδιο Marketing, στην Τηλεόραση κυρίως, δημιουργούν Προορισμούς Τουρισμού; Έχουμε Τουριστική Παιδεία; Μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε;»

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον συγγραφέα και στα οποία καταθέτει με επιχειρήματα και ιδιαίτερο ύφος την άποψή του.

to koraki vivlio

Τα κείμενα έχουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά μέσα. Η συγκέντρωσή τους, πέρα από τον προφανή στόχο της κατάθεσης απόψεων και ιδεών, φιλοδοξεί να δώσει το ερέθισμα για μια ακόμα πιο σοβαρή αντιμετώπιση θεμάτων τουρισμού, πολιτισμού και φαντασίας από την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και να συμβάλει στον εν εξελίξει διάλογο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Λήδα Τσενέ, επικοινωνιολόγος Ph.D. και ο Όμηρος Τσάπαλος, σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Ίλια Βασιλοπούλου, συνεργάτις της εταιρίας Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Χρήστου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Ποιος είναι ο Γιάννης Παπαδημητρόπουλος

Ο Γιάννης Παπαδημητρόπουλος γεννήθηκε το 1986 στην Πάτρα όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Είναι μέλος της Εταιρείας Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΣΔΙΑΠΟΚ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Π.Ε.Δ.Δ. και του Συλλόγου Αποφοίτων ΜΒΑ Τουρισμού «MBASociety», ενώ συνεργάζεται σε διάφορα projects με ομάδες και φορείς στο πεδίο της Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Παλαιότερα άρθρα: