Πάτησε το πόδι του στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα, το πρόγραμμα της επίσκεψης

obamagreece-
Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα υποδέχτηκε σήμερα τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σε ένα κλίμα υψηλών προσδοκιών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Λίγο μετά τις 10:30 το Air Force One προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στις 10:45 ο Μπαράκ Ομπάμα βγήκε χαμογελαστός από την πόρτα και με το χαρακτηριστικό γρήγορο βηματισμό του κατέβηκε από τις σκάλες.

Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και μετά από ολιγόλεπτη κουβέντα και έχοντας επιθεωρήσει το άγημα, επιβιβάστηκε συνοδευόμενος από τον υπουργό οικονομικών Τζακ Λιου, στην Προεδρική λιμουζίνα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στους δρόμους της Αθήνας και οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, από τις οποίες θα περάσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το πρόγραμμα: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχθεί στις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Οι δυο πρόεδροι θα έχουν συνάντηση σχεδόν μιας ώρας και στις 14:30 ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Οι δυο πρόεδροι θα δεχτούν τέσσερις ερωτήσεις, δυο από Έλληνες δημοσιογράφους και δυο από Αμερικανούς. Στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Παλαιότερα άρθρα: