Πέντε ελληνικές ταινίες πάνε στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λοκάρνο

festival_loca
Διαβάστε επίσης

Στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ με επίκεντρο το σινεμά του δημιουργού και κύριο στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων, θα προβληθούν πέντε ελληνικές παραγωγές.

1. «Άφτερλωβ» (Afterlov) του Στέργιου Πάσχου, στο διαγωνιστικό τμήμα νέων σκηνοθετών. Μια κωμική, συγκινητική και καυστική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν. Ο Χάρης Φραγκούλης και η Ηρώ Μπέζου υποδύονται τους ήρωες του ζευγαριού που προσπαθεί να βρει δρόμους επικοινωνίας.

2. «Slava» (Glory) των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλχάνωβ, στο διεθνές διαγωνιστικό κομμάτι θα βρίσκεται η ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή. Ένας εργάτης σιδηροδρόμων, βρίσκει εκατομμύρια λέβα στις γραμμές του τρένου. Αποφασίζει να επιστρέψει το ποσό στην αστυνομία και το κράτος τον επιβραβεύει με ένα ρολόι χειρός, το οποίο πολύ σύντομα χαλάει. Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Μεταφορών, χάνει το παλιό ρολόι του Πετρώφ, ένα οικογενειακό κειμήλιο. Και εκεί ξεκινάει ο απεγνωσμένος αγώνας του Πετρώφ να ανακτήσει το ρολόι και την αξιοπρέπειά του.

3. Η μικρού μήκους «Αλεπού», της Ζακλίν Λέντζου, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ταινιών Μικρού Μήκους. Η Λέντζου επικεντρώνεται στο θέμα της ενηλικίωσης και της απώλειας μέσα στην οικογένεια, θεματική που την έχει απασχολήσει και στα προηγούμενα κινηματογραφικά της έργα.

4. «Manodopera», του Λουκιανού Μοσχονά, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ταινιών Μικρού Μήκους. Στην ελληνογαλλική μικρού μήκους συμπαραγωγή δύο νεαροί ανακαινίζουν ένα διαμέρισμα του ισογείου και στην ταράτσα μαζί με τους φίλους τους αναθεωρούν τον κόσμο.

5. Στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας του Λοκάρνο και στο τμήμα «Locarno Filmmakers Academy» συμμετέχει η ταινία μικρού μήκους «Flowers and Bottoms» του Χρήστου Μασσαλά. Μια σειρά από «νεκρές φύσεις», θραύσματα της καθημερινότητας, συνθέτουν μια σατιρική αφήγηση για την επιθυμία και την απώλεια, στην εποχή της cyber ανωνυμίας.

Παλαιότερα άρθρα: