Περισσότεροι από 6.000 εθελοντές πόζαραν γυμνοί για την ειρήνη (ΦΩΤΟ)

colombia
Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 6.000 εθελοντές συγκεντρώθηκαν στην Μπογκοτά της Κολομβίας και φωτογραφήθηκαν από τον διάσημο Αμερικανό φωτογράφο Σπέσερ Τιούνικ σε διαδήλωση για την ειρήνη. Οι εθελοντές «πέταξαν» τα ρούχα τους και φωτογραφήθηκαν γυμνοί μπροστά από το κοινοβούλιο προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα υπέρ της ειρήνης σε ,μια χώρα που εδώ και 50 χρόνια σπαράσσεται από ένοπλες συγκρούσεις.

Γύρω στις 03.00 το πρωί τοπική ώρα, οι πρώτοι συμμετέχοντες άρχισαν να προσέρχονται στην πλατεία Μπολίβαρ, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Κολομβίας, για να ποζάρουν γυμνοί μπροστά από τον φακό του φωτογράφου αψηφώντας το κρύο. «Βρισκόμαστε εδώ, γυμνοί, ήσυχοι, ήρεμοι. Ζούμε μια στιγμή ειρήνης και ηρεμίας μεταξύ μας», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κλαούντι Μπαρέντος, μια γυναίκα 40 ετών που συμμετείχε στο καλλιτεχνικό εγχείρημα.

«Ήταν φανταστικό», είπε ο Κάρλος Μπελτράν, ηλικίας περίπου 20 ετών.

«Επρόκειτο πραγματικά για μια διαφορετική εμπειρία και πιστεύω ότι όλοι μας βιώσαμε το ίδιο, βγάζοντας τα ρούχα μας και (ποζάροντας) ακριβώς όπως ήλθαμε σε αυτόν τον κόσμο».

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτήν την εβδομάδα, ο Σπένσερ Τιούνικ εξήγησε ότι ήθελε να μεταδώσει ένα μήνυμα «ισότητα, ειρήνης και ενότητας».

«Η ειρήνη είναι ο παράδεισος. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ σε μια χρονική συγκυρία όπου η ζωή αλλάζει χάρη στην ελπίδα ότι μια ειρηνευτική συμφωνία θα υπογραφθεί», τόνισε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης και των μαχητών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μπογκοτά.

colombia2rouxarouxa2

Παλαιότερα άρθρα: