Πέταξαν τα πλεκτά και έπιασαν… τα σπρέι! – Γνωρίστε τις γιαγιάδες που κάνουν γκράφιτι (ΦΩΤΟ)

406f51eec6a279145ea139f8762a6e67_XL
Διαβάστε επίσης

«Δεν ζωγραφίζω τους τοίχους κάθε μέρα: πρέπει να έχω το θάρρος για να το κάνω. Και τα σπρέι γίνονται όλο και πιο βαριά, οπότε είναι προτιμότερο να έχεις ένα φίλο μαζί σου για να σε βοηθά να τα κουβαλάς», λέει η 65χρονη συνταξιούχος γιατρός και νυν street artist, Luísa Cortesão.

Στις περισσότερες πόλεις, η Cortesão θα κέρδιζε τον τίτλο της γηραιότερης καλλιτέχνιδος γκράφιτι, αλλά όχι στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Εδώ, η ίδια είναι μέλος της οργάνωσης Lata65, ένα στην ουσία εργαστήριο για άτομα άνω των 65 ετών που ενδιαφέρονται για την τέχνη του δρόμου… Το γηραιότερο μέλος; Η 90χρονη, Isaura Santos Costa. Υπάρχουν μάλιστα και αρκετοί 80ντάρηδες, 8 γυναίκες και 3 άντρες, στο γκρουπ-το νεότερο μέλος της ομάδας είναι 59 ετών.

Το Lata65 είναι το «παιδί» της αρχιτέκτονος Lara Seixo Rodrigues, 36 ετών η οποία διδάσκει τους ηλικιωμένους μαθητές της, μαζί με τον 33χρονο γκραφιτά, Adrião Resende. Η Lara Seixo ξεκίνησε να οργανώνει ένα φεστιβάλ street art στην πόλη της Covilha το 2011 και λέει ότι τότε πρόσεξε ότι μεγαλύτεροι άνθρωποι ενδιαφέρονταν ιδιαιτέρως για το θέμα.

«Κάθε χρόνο που κάνουμε το φεστιβάλ, παρατήρησα ότι οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι και όχι οι νεότεροι, εμπλέκονται πραγματικά», είπε η 36χρονη στον Guardian. «Μας κρατούσαν συντροφιά όλες τις ώρες, πρωί και βράδυ, μας έκαναν ερωτήσεις για το πώς γίνεται. Συνειδητοποίησα ότι οι ηλικιωμένοι είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για την τέχνη του δρόμου», συμπλήρωσε.

Δείτε τις ΦΩΤΟ:

grafit22
grafit23
grafit24

Παλαιότερα άρθρα: