Πέθανε ο αρχιβασανιστής της χούντας. Ο Δ. Καμμένος τον είχε επισκεφθεί πρόσφατα στο νοσοκομείο

theofilogiannakos
Διαβάστε επίσης

Πέθανε σήμερα ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, αρχιβασανιστής της χούντας. Το προσωνύμιο το πήρε από τη φήμη του ως ένας από τους πιο σκληρούς βασανιστές εκείνης της περιόδου. Μάλιστα αυτό που τον έκανε ιδιαίτερα απεχθή στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ότι ο ίδιος ξυλοκόπησε κι βασάνισε συνάδελφούς του αξιωματικούς, όπως ο στρατηγός Καλαμάκης, ο ναύαρχος Εγκολφόπουλος, ο ηρωικός ταγματάρχης Σπύρος Μουστακλής, ο Γιάννης Παπαδονικολάκης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας και πολλοί άλλοι.

Πιστεύεται ότι παρέμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος της ζωής του, που ήρθε σήμερα το πρωί, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Στα τέλη του 1974 προφυλακίστηκε και στις δίκες της χούντας το 1975 καταδικάστηκε για διάφορα αδικήματα (βαρεία σωματική βλάβη, κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε απλή σωματική βλάβη κτλ) και συνολικά έμεινε στη φυλακή για 18 χρόνια, μέχρι το Σεπτέμβριο του 1992. Μετά την αποφυλάκισή του αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα ενώ έπεσε και θύμα προπηλακισμών. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρει στο βιβλίο του ότι ο Θεοφιλογιαννάκος ήταν στους υπό εξέταση στόχους για «εκτέλεση» της 17 Νοέμβρη. Στη δίκη της χούντας μόνη του υπεράσπιση ήταν η σύζυγός του, Σοφία.
Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία που είχε περάσει στα ψιλά, την προηγούμενη περίοδο λόγω της κρίσιμης επικαιρότητας, ήταν το γεγονός ότι όσο βρισκόταν σε νοσοκομειακή περίθαλψη στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο τον είχε επισκεφθεί ο Δημήτρης Καμμένος στέλεχος και βουλευτής των ΑΝΕΛ και μόλις εχθές αποπεμφθείς από τη θέση του υφυπουργού.

Δείτε τι είχε πεί για τον Θεοφιλογιαννάκο στην απολογία του ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

https://www.youtube.com/watch?t=60&v=DSAoeKZUxC4&noredirect=1

Παλαιότερα άρθρα: