Πληροφορίες για εμπλοκή στη διαπραγμάτευση. Ακυρώνεται το σημερινό euroworking group

tsipras-eurogroup
Διαβάστε επίσης

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η σημερινή τηλεδιάσκεψη είναι στα όρια της αναβολής και το πότε θα γίνει εξαρτάται από το πότε θα επιτευχθεί μεγαλύτερη σαφήνεια. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην υπάρξει κάποιο εμπόδιο στην απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας για την εκταμίευση της δόσης.

Ανοιχτό επίσης θεωρείται το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας του Τσίπρα και άλλων ευρωπαίων ηγετών, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Το όριο χρονικά είναι τα ξημερώματα της Δευτέρας ώστε να προλάβουν το Eurogroup που είναι προγραμματισμένο, κάτι που σημαίνει ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο.

Το TheTOC.gr, επικαλείται κυβερνητικές πηγές που χθες έλεγαν ότι η λύση θα έρθει τελικώς από τον …τζόγο, χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσουν το πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό. Ο ΟΠΑΠ, δεν είναι πλέον μια κρατική επιχείρηση.

Είναι ιδιωτικοποιημένος οργανισμός και οι όροι της ιδιωτικοποίησης διέπονται από τη σύμβαση που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο. Θα μπορούσε το ελληνικό δημόσιο να επιφέρει μονομερώς δυσμενή αλλαγή στους όρους της σύμβασης (σ.σ διότι πρακτικά η φορολόγηση στα παιχνίδια του οργανισμού με όποιον τρόπο και αν γίνει θα οδηγήσει σε μείωση των εσόδων του) χωρίς να προκαλέσει την νομική αντίδραση από την πλευρά των επενδυτών του ΟΠΑΠ;

Ακόμη και να επιχειρήσει να προχωρήσει στο μέτρο η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας το ρίσκο η χώρα να βρεθεί αντιμέτωπη με γενναία πρόστιμα στο μέλλον, είναι και το ζήτημα της εισπραξιμότητας.

Παλαιότερα άρθρα: