Πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και έκαψε μία γυναίκα γιατί είχε κάψει ένα Κοράνι

f0a27909487675643c75e56f33f31f55_XL
Διαβάστε επίσης

«Μια γυναίκα έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου στη συνοικία Σάχι Ντοσαμσίρα στην Καμπούλ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της υπηρεσίας δίωξης εγκλημάτων της αστυνομίας της Καμπούλ, ο στρατηγός Φάριντ Αφζάλι.

Ο ίδιος διευκρίνισε επιπλέον ότι το πλήθος, όπου καταμετρήθηκαν «χιλιάδες άνθρωποι» σε αυτήν την πολυπληθή συνοικία, στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της γυναίκας στον ποταμό Καμπούλ.

Η αστυνομία παρενέβη στο σημείο αργότερα και προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος, επισήμανε η ίδια πηγή. Φωτογραφίες του περιστατικού έχουν αναρτηθεί και κυκλοφορήσει ευρέως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι, επιβεβαίωσε το περιστατικό στο Γαλλικό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι δεν έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής για όλες τις λεπτομέρειες.

Ο Σεντίκι πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για αυτήν την υπόθεση την οποία χαρακτήρισε «πολύ θλιβερή».

Το 2012 η αποκάλυψη ότι έκαιγαν αντίγραφα του κορανίου στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ είχε προκαλέσει βίαιες αντιαμερικανικές συγκρούσεις και επιθέσεις για ένα διάστημα 5 ημερών. Περίπου 30 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε ολόκληρη την χώρα.

Παλαιότερα άρθρα: