Ποια τρόφιμα «κουβαλούν» συχνότερα σαλμονέλα και E. coli

deccf4c81ab149765b56ca7a76f892ca_XL
Διαβάστε επίσης

Τρεις αμερικανικοί ομοσπονδιακοί οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για την εκπόνηση μιας αναλυτικής έκθεσης που παρουσιάζει τις συνηθέστερες πηγές μόλυνσης από σαλμονέλα και Εσερίχια κόλι (E. coli).

Μέλη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Ελέγχου των Τροφίμων του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA/FSIS)σύμφωνα με το onmed, συνεργάστηκαν για την εκπόνηση της έκθεσης.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, πάνω από το 80% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από το βακτήριο E. coli οφείλονται στην κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος και λαχανικών.
Η σαλμονέλα φάνηκε να μεταδίδεται κυρίως από τους σπόρους των λαχανικών, τα αβγά, τα φρούτα, το κοτόπουλο, το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας.

Οι τρεις οργανισμοί εξέτασαν σχεδόν 1.000 περιστατικά τροφιμογενούς λοίμωξης προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα πώς εξαπλώνονται ορισμένοι παθογόνοι μικροοργανισμοί.
Στόχος του πρότζεκτ είναι η πληρέστερη ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των καταναλωτών, σχετικά με θέματα ασφάλειας των τροφίμων.

Παλαιότερα άρθρα: