Ποιες είναι οι τρεις νέες μεταρρυθμίσεις που πρότεινε ο Γιάννης Βαρουφάκης;

a85970c6bb406e3e7c68815932bb9f5d_XL
Διαβάστε επίσης

Οι τρεις νέες μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, φαίνεται πως είναι ένα πρώτο καλό βήμα για την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων. Η ανανεωμένη λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

1) Μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών. Αυτό θα γίνει χωρίς κανένα πρόστιμο μόνο με συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη περίπου κάθε πέντε χρόνια.

2) Την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή. Απαραίτητη μεταρρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και φοροαποφυγή.

3) Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.

Αυτές οι προτάσεις, αλλά και οι υπόλοιπες που περιλαμβάνονται στη νέα ανανεωμένη λίστα των μεταρρυθμίσεων του Γιάννη Βαρουφάκη και του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας, αναμένεται να κατατεθούν στους τρεις θεσμούς, ώστε να αξιολογηθούν από τα τεχνικά κλιμάκια.

Παλαιότερα άρθρα: