Ποινή φυλάκισης 63 μηνών σε δημοσιογράφο επειδή συνεργάστηκε με τους Anonymous

BARET-BROWN
Διαβάστε επίσης

Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά 63 μήνες φυλακή ήταν η ποινή που επιβλήθηκε από αμερικάνικο δικαστήριο στον δημοσιογράφο Μπάρετ Μπράουν ο οποίος φέρεται ότι στήριζε την ομάδα των Anonymous. Ο δημοσιογράφος που βρίσκεται ήδη 30 μήνες στη φυλακή θα πρέπει επίσης να καταβάλει πρόστιμο 890 χιλιάδων δολαρίων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο 33χρονος, ο οποίος είχε θεωρηθεί και ο «άτυπος εκπρόσωπός» της οργάνωσης, συνελήφθη το 2012 επειδή έδωσε στη δημοσιότητα συνδέσμους προς ιστοσελίδες που περιείχαν πληροφορίες οι οποίες είχαν κλαπεί από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Statfor Global Intelligence το 2011.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση «τον απειλούσε με κάθειρξη δεκάδων ετών επειδή αντέγραψε και επικόλλησε έναν σύνδεσμο που ήταν διαθέσιμος σε δημόσιο χώρο, τον οποίο μάλιστα δημοσιοποίησαν και άλλοι δημοσιογράφοι χωρίς να διωχθούν ποινικά». Η σύλληψη του είχε προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες ενώ τώρα που ανακοινώθηκε η ποινή του δημιουργήθηκε ομάδα με τον τίτλο «Ελευθερώστε τον Μπάρετ Μπράουν».

Παλαιότερα άρθρα: