Ποιο είναι το #4 συστατικό της επιτυχίας;

epituxia
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να βρουν το πάθος μέσα τους και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικές στρατηγικές ώστε να πετύχουν όλα όσα θέλουν και αξίζουν.

Στα προηγούμενα άρθρα μου ανέφερα τη σημασία των στόχων, το #1 συστατικό της επιτυχίας και τη σημαντικότητα να εστιάζεις στο σημειο που πρέπει για να παράγεις τα μέγιστα αποτελέσματα καθώς και την ποιότητα της ερμηνείας που δίνεις στις καταστάσεις.

Πλέον ξέρεις γιατί πρέπει να να βάζεις στόχους, ξέρεις γιατί πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματα σου, ξέρεις που πρέπει να εστιάζεις, γνωρίζεις την αξία της ενδυναμωτικής ερμηνείας και τώρα χρειάζεται να προχωρήσουμε παρακάτω.

«Η ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται από την ποιότητα της επικοινωνίας σου με τον εαυτό σου και τους άλλους ανθρώπους» Μανώλης Ισχάκης

Με άλλα λόγια ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για την επιτυχία σου είναι η ικανότητα που έχεις να δημιουργείς ποιοτικές σχέσεις. Για την ακρίβεια χρειάζεται να μάθεις να δημιουργείς εξαιρετικές σχέσεις και με τον εαυτό σου και με τη σχέση σου και με τους φίλους σου και με την οικογένεια σου και με τους συναδέλφους σου… ακόμη και με τους αγνώστους.

Οι κακές σχέσεις πολλές φορές είναι αιτία πολλών συμπτωμάτων όπως οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη και η αποτυχία. Ύστερα από έρευνα που έγινε σε μωρά έχει αποδειχθεί ότι ένα μωρό ακόμη και εάν το ταΐσεις εάν δεν το αγκαλιάσεις, θα πεθάνει. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι εάν κάποιος έχει ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών και οι σχέσεις του με αυτό είναι ποιοτικές, αυτό βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν μελετήσεις τον τομέα των σχέσεων θα μπορέσεις να ανακαλύψεις άμεσα την αξία αυτών.
Όπως καταλαβαίνεις όταν έχεις ένα μεγάλο και ποιοτικό κύκλο γνωριμιών είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις πολύ πιο εύκολα τον άνθρωπο κλειδί για ότι και εάν θελήσεις να κάνεις.

Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Ας το πάρουμε αντίθετα. Σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις σχέσεις για να κερδίσεις κάτι στη ζωή σου. Ίσα – ίσα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίσεις να δίνεις αξία στις σχέσεις σου για να μπορέσεις να χτίζεις σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης.

Λοιπόν, ώρα για δράση:

  1. Γράψε τις #5 πιο βασικές σχέσεις για τη ζωή σου
  2. Βαθμολόγησε την ποιότητα τους από το 1 – 10
  3. Ρώτησε τον εαυτό σου τι χρειάζεται να κάνεις για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου στο μέγιστο δυνατό;
  4. Ξεκίνα τώρα να επενδύεις στις σχέσεις κλειδιά στη ζωή σου

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Αλλά μη ξεχάσεις ότι οι σχέσεις που έχεις με τους άλλους ανθρώπους είναι ανάλογη με τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Για αυτό μάθε να επικοινωνείς με εσένα για να μπορέσεις να επικοινωνείς ουσιαστικά… και με τους άλλους ανθρώπους.

Για αυτό να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

Να σου θυμίσω ότι έχεις άλλη μια εκπαίδευση για να ολοκληρώσεις αυτήν τη σειρά που θα σου δώσει τη δυνατότητα να αλλάξεις επίπεδο στη ζωή σου και να πετυχαίνεις όλα όσα θέλεις.

Λοιπόν, είσαι υπέροχος, είσαι σπουδαίος, Ζήσε με Πάθος!

Πηγή: www.manolisischakis.gr

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε