Ποιοι (λίγοι) αυτοδιοικητικοί διεκδικούν βουλευτική έδρα με τους Πράσινους-ΔΗΜΑΡ

DHMAR333-1728x800_c-620x320
Διαβάστε επίσης

Αξίζει, αρχικά, να ξεχωρίσει κανείς την υποψηφιότητα του Βασίλη Βασιλικού, ο οποίος τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του συνασπισμού ΔΗΜΑΡ – Πράσινοι. Ο δημοφιλής συγγραφέας δίνει μια δεύτερη εκλογική μάχη σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών, καθώς τον Μάιο ήταν υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων και εξελέγη με τον Γιώργο Καμίνη.

Στον ίδιο δήμο με τον ίδιο δήμαρχο είχε εκλεγεί το 2010 και είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, η Μαρία Κουβέλη, κόρη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, η οποία διεκδικεί μια κοινοβουλευτική έδρα ως υποψήφια στην Α’ Αθηνών. Στη Β΄Αθηνών, κατεβαίνει υποψήφιος ο Νικόδημος Κινίουα, επίσης υποψήφιος τον Μάιο με τον Γ.Καμίνη αλλά και ο Νίκος Χρυσόγελος, που εκτός από ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους ήταν και περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου από το 2010 έως το 2014.

Στην Α’ Πειραιά, κατεβαίνει ο Ηλίας Τζανετουλάκος, ο οποίος, υπενθυμίζεται, αν και είχε ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει τον Μάιο τον δήμο Πειραιά, στη συνέχεια προσχώρησε στην παράταξη του Θοδωρή Δρίτσα, υποψηφίου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Β’ Πειραιά θέλει να επανεκλεγεί η Μαρία Γιαννακάκη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και επικεφαλής της παράταξης που στήριξε η ΔΗΜΑΡ τον Μάιο, ενώ στη Λέσβο είναι υποψήφιος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης.

Άρωμα αυτοδιοίκησης έχει και η υποψηφιότητα της Έφης Παγκάλου, υπεύθυνης Τύπου στο Δήμο Κορυδαλλού, η οποία διεκδικεί την  ψήφο των πολιτών στο νομό Κυκλάδων.

Παλαιότερα άρθρα: