Πόλεμος ανάμεσα σε New York Times και Τραμπ μετά από απίστευτη προσβολή

Donald-Trump
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Δεν είμαι σίγουρος πια είναι τα όρια μιας επιθετικής επικοινωνιακής πολιτικής. Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ με τους ρεπουμπλικάνους, μάλλον τα ξεπέρασε.

Ο Τραμπ, σε συνάντηση με δημοσιογράφους κορόιδεψε δημοσιογράφο των New York Times, επιλέγοντας να σατιρίσει το πρόβλημα αναπηρίας του. Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στη Ν. Καρολίνα, ο Τραμπ έκανε με τα χέρια του μια κυματοειδή κίνηση, θέλοντας έτσι να σατιρίσει τον Σερζ Κοβαλέσκι. Ο δημοσιογράφος πάσχει από τη χρόνια νόσο αρθρογρύπωση, η οποία περιορίζει τις κινήσεις των χεριών του.

Η απάντηση των New York Times ήταν άμεση και οργισμένη. «Θεωρούμε εξοργιστικό το γεγονός ότι γελοιοποίησε την εμφάνιση ενός από τους ρεπόρτερ μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εφημερίδας στο CNN.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Τραμπ φαίνεται να έχει προηγούμενα με τον δημοσιογράφο ο οποίος το 2001, είχε δημοσιεύσει άρθρο με το οποίο αμφισβητούσε τα λεγόμενα του υποψηφίου ότι χιλιάδες μουσουλμάνοι πανηγύριζαν για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Και αναρωτιέται κανείς, ο Τραμπ κρατά βεντέτα με δημοσιογράφο για 14 χρόνια και επιλέγει την περίοδο που είναι υποψήφιος για την προεδρεία των ΗΠΑ και μάλιστα επιτίθεται σε ευαίσθητο ζήτημα που αφορά την αναπηρία αυτού του ανθρώπου; Πώρωση ή καλά σχεδιασμένη επικοινωνιακή προκλητική κίνηση;

Ένα δείγμα πάντως που δείχνει ότι υπάρχουν και ακόμη χειρότερα από το επίπεδο της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Παλαιότερα άρθρα: