Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δημάρχους της Θεσσαλονίκης και Τόσκα

TOSKAS
Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου, έχει προκαλέσει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, σχετικά με τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός είπε: «Το προσφυγικό είναι τεράστιο πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και φιλολογικές προτάσεις, όπως του δημάρχου της Κω που μάς έκανε πρόταση για παραχώρηση πέντε στρεμμάτων, ή των δημάρχων της Θεσσαλονίκης που έλεγαν «να πάτε το hotspot στη Θέρμη» στην πιο ακριβή περιοχή. Αυτά δεν είναι προτάσεις, δεν μπορούμε να τους πετάξουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Ο δήμαρχος Δελτα καλεί τους δημάρχους Θεσσαλονίκης να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τη δήλωση Τόσκα.

«Η απίστευτη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα μόνο ατυχής δεν ήταν και δικαιώνει την ανησυχία της διοίκησης του δήμου Δέλτα και των κατοίκων των Διαβατών. Αποκαλύπτει ότι και αυτή η κυβέρνηση πράγματι μας αντιμετωπίζει σαν τη «χαβούζα» της Θεσσαλονίκης, αφού το κριτήριο επιλογής των Διαβατών για τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης ήταν η αντίληψη περί «ακριβών» και «φτηνών» περιοχών, την ώρα που αγνοούνται σπουδαίοι λόγοι για να αποτραπεί κάτι τέτοιο» σημειώνει ο κ. Φωτόπουλος.

Ο δήμαρχος δηλώνει ότι ο δήμος θα συνεχίσει να τάσσεται κατά της δημιουργίας κέντρου μετεγκατάστασης στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να προστατεύσει τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

«Η σαφής πια προχειρότητα και η διγλωσσία των αρμοδίων, καθώς και δηλώσεις τύπου Τόσκα που διαχωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους, δηλώσεις που αγνοούν την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση, είναι που υποθάλπουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό» προσθέτει.

Παλαιότερα άρθρα: