Πολιτική Κουζίνα: Αστείες ιστορίες με τον ΠτΔ

Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Ελεύθερος Πολιορκημένος

Αρκετά με τα Eurogroup, τις διαπραγματεύσεις, τα τεχνικά κλιμάκια που δεν τα λένε Τρόικα πλέον αλλά Βαγγέλη και τον Γιάνη με το κασκόλ του το κασμιρένιο. Έχω πραγματικά κουραστεί με την τρέχουσα επικαιρότητα, μιας και είναι εξαιρετικά μονοδιάστατη. Γι’ αυτό και καλωσορίζω ως όαση στο βδελυρό τηλεοπτικό τοπίο την εκπομπή «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του τιτανομέγιστου Νίκου Νικολόπουλου. Κάθε Κυριακή στις 23:00, στο Extra Channel, ο Νικ-Νικ θα μας δίνει το στίγμα του, καθώς και μια γροθιά κατά του σάπιου μνημονιακού κατεστημένου, το οποίο έχει καταστήσει τη χώρα μας πολιορκημένη. «Είμαστε πολιορκημένοι, αλλά είμαστε ελεύθεροι», όπως διατρανώνει με περισσή περηφάνια ο Πατρινός πολιτικός γίγας. Να υπενθυμίζω πως, όταν άνοιξε το κανάλι Ε, ο Νικ-Νικ είχε το φιλέτο της πρωινής ζώνης, το 7-10, με την εκπομπή «Με ανοιχτά αυτιά» και μάλιστα σημείωνε και συμπαθητικά νούμερα τηλεθέασης. Εμπρός σύντροφοι πολιορκημένοι, ας ξεκινήσουμε τον αγώνα της λεφτεριάς με μπροστάρη τον Νικ-Νικ.

Σαλάτα: Σενάρια

Ξέρω πως είναι κάπως νωρίς, αλλά, ως γνωστόν, βιάζομαι. Η καρέκλα του Προέδρου Αντώνη στη ΝΔ έχει αρχίσει να τρίζει επικίνδυνα. Όχι, δεν έχει σαράκι η καρέκλα, αλλά δεν κρατιούνται. Ακόμα και άνθρωποι υψηλά ιστάμενοι στην κομματική ιεραρχία. Γενικώς, στη συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη, η οποία θεωρητικά είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους, θα γίνει η σφαγή του Δράμαλη. Το ωραίο είναι πως του Προέδρου Αντώνη δεν θα του την πέσουν μόνο οι μεσαιοχωρίτες, όπερ και αναμενόμενο, αλλά και οι λαϊκοί δεξιοί. Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι η ομιλία του Προέδρου Αντώνη, η οποία θα προηγηθεί των παρεμβάσεων των βουλευτών. Μου λένε πως δεν πρέπει να περιμένουμε μια από τα ίδια. Μην είναι συνέδριο, λέω εγώ τώρα; Σε αυτή την περίπτωση, ο Πρόεδρος Αντώνης δείχνει πως έχει αντιληφθεί πως δεν μπορεί να συνεχίσει με business as usual και παράλληλα αγοράζει και πολιτικό χρόνο. Και σε ένα τέτοιο σενάριο, θα μπει και στην εξίσωση ο Πρόεδρος Βαγγέλας Μεϊμαράκης, πιθανότατα με ρόλο για τη διενέργεια του συνεδρίου. Αλλά είπαμε, σενάρια είναι αυτά. Όπως και πολλά σενάρια διακινούνται όσον αφορά το πρόσωπο του Προέδρου Κώστα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως παραμένει στη γνωστή στάση αναμονής του. Δεν έχει μετακινηθεί ούτε πόντο!

Κυρίως πιάτο: Αστείες ιστορίες με τον ΠτΔ

Δημήτρη μου; Φαντασίωση της πενηντάρας νεοδημοκράτισσάς μου; Τι έγινε; Μας μπλόκαρε ο Λαφαζάνης; Φερ’ τον μου να τον σκίσω, Δημήτρη μου, παλικάρι μου. Ποια είναι αυτή η νυφίτσα της Β’ Πειραιά που δεν αφήνει κοτζαμάν Δημήτριο Αβραμόπουλο να γίνει Πρόεδρας Δημήτριος ο Μεγαλοπρεπής;

Θέλω να σας πω πως ο Πρόεδρος Αλέξης το είχε αποφασίσει. Θα πρότεινε Δημήτριο δαγκωτό. Το είχε σκεφτεί, το είχε ζυγίσει, το είχε αποφασίσει βρε παιδί μου. Κάλεσε τον Παναγιώτη τον Λαφαζάνη, ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από το Αζερμπαϊτζάν, όπου ως υπουργάρα είχε περάσει ζάχαρη. Και του λέει «θα κάνω τον Δημήτρη Πρόεδρο». Εδώ ας μπει μια πενιά, μαέστρο, γίνεται δραματικό. Ο Παναγιώτης ανακάθεται, βάζει τα χέρια στο τραπέζι και με σοβαρή φωνή ακούγεται να λέει: «Αλέξη, αυτό είναι κάτι που δεν θα σου επιτρέψω να κάνεις». Ο Αλέξης προσπάθησε, αλλά ο Παναγιώτης δεν επείσθη. Στο μεταξύ ο Στρατάρχης Πάνος, ο οποίος μοιάζει βγαλμένος από άλλο ανέκδοτο, πρότεινε την Ντόρα Μπακογιάννη για Πρόεδρο! Μιλάμε για τον ορισμό του ό,τι να ‘ναι.

Ρεζουμέ; Ο Πρόεδρος Αλέξης εξακολουθεί να θέλει τον Δημήτριο τον Μεγαλοπρεπή για Πρόεδρο, απλά δεν παίζει μόνος του πλέον. Τι του μένει να κάνει; Να το περάσει από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Γιατί, μπορεί ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης πολλά να κάνει, αλλά πάντα σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων. Άρα, αν περάσει ο Αβραμόπουλος από την ΚΟ, ουδέν πρόβλημα, εντελώς θεωρητικά. Θα περάσει όμως;

Θα φανεί. Πάντως, κρίσιμο ρόλο θα παίξει και το πώς θα πάει η διαπραγμάτευση. Απλά, η ιστορία με το όνομα του ΠτΔ έχει καταντήσει πλέον εντελώς αστεία.

Επιδόρπια:

1) Βιάζονται οι φίλοι μου στο Ποτάμι, πολύ βιάζονται. Ο Πρόεδρος Σταύρος με το σακίδιό του έχει μια τρομακτική ζέση να ασκεί αυτό θα λεγαμε «εποικοδομητική κριτική» στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, υπάρχει κάτι επίσης ενδιαφέρον. Αν θυμάστε, ο Γιάνης είχε ενημερώσει τους ποταμίσιους Χάρη Θεοχάρη και Αντιγόνη Λυμπεράκη πριν από μερικές μέρες, ένα Σάββατο βράδυ στο ΥΠΟΙΚ. Από τότε, καμία άλλη αντιπροσωπεία, κανενός άλλο κόμματος δεν ενημερώθηκε. Αν σας λέει κάτι αυτό… Συνεπώς, θα συστήσω στον Πρόεδρο Σταύρο υπομονή, γιατί καρφώνεται!

2) Όπως έχουμε πει πολλάκις, τα καλά πράγματα θα τα λέμε! Μαθαίνω πως ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο από τη ΔΗΜΑΡ προερχόμενος Γιάννης Πανούσης, έχει αποφασίσει να ταράξει τον κόσμο στα πρόστιμα. Τις τελευταίες μέρες π.χ. στο Κολωνάκι έχει πέσει τσεκούρι και μπαλτάς μαζί σε όσους παρκάρουν παρανόμους σε δρόμους, όπου ρητά απαγορεύεται. Και όχι μόνο αυτό, ο Υπουργός έχει αποφασίσει να κυνηγήσει και τους παραβάτες των ορίων ταχύτητας. Γι’ αυτό το λόγο και θα λειτουργήσουν ξανά οι κάμερες στους δρόμους, ενώ και τα μπλόκα θα είναι αρκετά κατά τις βραδινές ώρες. Απ’ ότι μου λένε ο Πανούσης δεν έχει βάλει στόχο να μαζέψει έσοδα από τις κλήσεις, απλά είναι πάγια πεποίθησή του πως οι νόμοι γίνονται για να τηρούνται. Αν τηρήσει και όσα λέει, τότε εδώ είμαστε, να τον ξανασυγχαρούμε!

3) Στο ΠΑΣΟΚ σφάζονται για το ποιος θα είναι αρχηγός. Οι άνθρωποι τσακώνονται πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα, έχοντας φέρει το χειρότερο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ στην ιστορία του κόμματος και κινδυνεύοντας με εξαφάνιση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει από τη διαπραγμάτευση και έχει πάρει κάτι καλύτερο από τους προηγούμενους. Ας έχουν τη ΔΗΜΑΡ στο μυαλό τους, γιατί αν συνεχίσουν τη φαγωμάρα κατά το πρώην κοινοβουλευτικό κόμμα, την επόμενη φορά θα πάνε να τη συναντήσουν στην πολιτική έρημο.

Παλαιότερα άρθρα: