Πολιτική Κουζίνα: Οι θεσμικές selfies της Ζωής

politikh-kouzina1912015
Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Ορκίζομαι σε έναν Αρτέμη, πατέρα, παντοκράτορα.

Πώς το ξεκινάει το Πιστεύω; «Ορκίζομαι σε ένα Θεό, πατέρα, παντοκράτορα, ποιητή ουρανού και γης…». Ε, αν το παραφράσουμε, θα μπορούσαμε να πούμε «Πιστεύω εις έναν Αρτέμη, πατέρα, παντοκράτορα…». Από το blog της Θεσσαλονίκης makthess αλιεύω την είδηση πως σε συγκεντρώσεις του σωτήρα της πατρίδος μας Αρτέμη Σώρρα υπάρχει ορκωμοσία. «ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ» είναι ένα πολύ soft σημείο ενός όρκου που θα πρέπει να μείνει σταχρονικάως μνημείο βλακείας. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις έναν όρκο, στον οποίο πολέμαρχος είναι ο Αρτέμης ο Σώρρας; Το πρόβλημα είναι πως το θέμα θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν πολύ επικίνδυνο, πολλώ δε μάλλον, αν η δομή του συγκεκριμένου όρκου δεν παρέπεμπε άμεσα και σε παραθρησκευτική οργάνωση (σε άλλο σημείο αναφέρεται στον Δία).

Σαλάτα: Πάει ο Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων

Τον χάσαμε τον Γκιώργκος. Όπου Γκιώργκος, συμπληρώστε Χατζημαρκάκης, αυτός ο τιτανοτεράστιος πολιτικός που είναι ανεπιθύμητος στη Γερμανία , ενώ και στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Είμαι γενικώς της άποψης πως καθένας στη ζωή παίρνει ό,τι του αξίζει. Ορισμένοι στη ΝΔ ακόμα προσπαθούν να ξεχάσουν πως ο διορισμένος από τον πρόεδρο Βαγγέλη παραλίγο να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, έστω και σε μη εκλόγιμη θέση. Πλέον δεν θα είναι Πρέσβης, δηλαδή δεν θα εκπροσωπεί άλλες προσωπικότητες. Πάντως, αν οι άλλες προσωπικότητες είναι υποδεέστερες του Γκιώργκος, τότε καταλαβαίνετε πως μιλάμε για Dream Team. O Γκιώργκος καθάριζε ένα χιλιάρικο το μήνα και πλέον, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο Αλέξη δεν θα συνεχίσει να κοσμεί το διπλωματικό σώμα μας. Κρίμα, ειλικρινά κρίμα, η στήλη εκφράζει την οδύνη της, διότι χάνει μια καλή πηγή για φαρμακερά σχόλια. Κρίμα (το ξαναείπα νομίζω).

Τίτλος: Οι θεσμικές selfies της Ζωής

Είναι Κυριακή μεσημέρι, περίπου 3 η ώρα. Η Βουλή δεν είναι άδεια, όπως γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο, μιας και εκεί συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές του Μοντέλου της Βουλής των Ελλήνων, ενός φοιτητικού προσομοιωτικού συνεδρίου που  λαμβάνει χώρα ετησίως. Οργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές, πλην όμως τα τελευταία δύο χρόνια η Βουλή παράσχει τη στήριξή της τόσο υλικοτεχνική υποδομή και αίθουσες για τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Η Πρόεδρος Ζωή είχε κληθεί στην τελετή έναρξης την Παρασκευή στην παλιά Βουλή, αντ’ αυτής όμως πήγε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μπαλάφας και ο έτερος, ποταμίσιος αντιπρόεδρος Σπύρος Λυκούδης. Πράγματι, ή Παρασκευή λόγω της ορκωμοσίας του Πάκη της Δημοκρατίας ήταν δυσκολη μέρα για την Πρόεδρο Ζωή.

Την Κυριακή το μεσημέρι αιφνιδίασε όμως τους φοιτητές, εμφανιζόμενη στο προαύλιο της Βουλής, την ώρα που έβγαζαν μια συλλογική, αναμνηστική φωτογραφία. Έγινε ο χαμός. Έπεσαν όλοι πάνω της και η Πρόεδρος Ζωή έβγαζε selfies, θεσμικά πάντα, αλλά και κανονικές φωτογραφίες για πάνω από ένα τέταρτο, συζητώντας παράλληλα με πολλούς φοιτητές που έσπευσαν να της σφίξουν το χέρι και να τη γνωρίσουν.

Το κλου είναι πως η Ζωή όχι μόνο έμεινε για φωτογραφίες, αλλά πέρασε και από τις επιτροπές, όπου και παρακολούθησε τις συνεδριάσεις. Μάλιστα, με ενημερώνουν πως ζήτησε να της προσκομιστούν και τα πρακτικά των συνεδριάσεων, για να αποκτήσει συνολική εικόνα!

Επιδόρπια:

1)    Αδέρφια, κερδίζουμε! Ο Γιάνης, ο υπέροχος Γιάνης βγήκε και είπε το βράδυ της Κυριακής στο πιο γνωστό Talk show της γερμανικής τηλεόρασης πως ένα βίντεο που τον δείχνει να κάνει κ%^οδάχτυλο, όταν αναφέρεται στη Γερμανία είναι ψεύτικο. Δεν λέει πως το context είναι άλλο, αλλά πως τα βίντεο είναι ψεύτικο. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι αλλά και πολλοί ξένοι στο twitter έπαθαν αποπληξία από την παρουσία του Γιάνης, αλλά έτσι είναι αυτός. Ένας ειλικρινής μπον βιβέρ που δεν θα τολμούσε ποτέ να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Α, ξέχασα! Ο Γιάνης είναι και ειλικρινής.

2)    Όλη η Ελλάδα είναι ακόμα μουδιασμένη από την είδηση του θανάτου του εδώ και ένα μήνα εξαφανισμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Άλλωστε μπροστά στον θάνατο στέκεται κανείς εκστατικός. Εδώ όμως η συντριπτική πλειοψηφία είναι οργισμένη, λόγω του ότι ο Βαγγέλης είναι σε κάθε περίπτωση θύμα bullying! Και εμφανιζονται κάποιοι, σε ένα ιστολόγιο της πλάκας και γράφουν ένα χυδαίο κειμενάκι με τίτλο «Καλό ψόφο Βαγγελάκη», εντός του οποίοι θίγουν το ζήτημα του σεξουαλικού προσανατολισμού του αείμνηστου σπουδαστή. Ευτυχώς η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο άξιος Μανώλης Σφακιανάκης παρενέβησαν αυτεπαγγέλτως, για να μπει ένα τέλος σε αυτό το έκτρωμα και αυτοί που τόλμησαν να το γράψουν, να υποστούν και τις συνέπειες των όσων χυδαιων έγραψαν.

Παλαιότερα άρθρα: