Πολιτική Κουζίνα: Όποιος ξεγράφει τη Ζωή, κάνει μεγάλο λάθος!

Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Κότες Καβαλιώτικες

Η μαύρη αλήθεια είναι πως δεν ηξερα ότι η Καβάλα έχει πλεόνασμα σε κότες. Όχι κότες με φτερά, κότες δίποδες, οι οποίες βγάζουν και λέξεις από το στόμα τους. Πληροφορήθηκα λοιπόν πως ένα μέλος της οργάνωσης Πατριωτική Κίνηση Καβάλας προσπάθησε να πετάξει γιαούρτι στον πρώην υπουργό της ΝΔ, τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος περιόδευε στο νομό, αφού είχε περάσει και από τη γειτονική Δράμα. Μάλιστα, ο Πρόεδρας του κοτετσιού, κάποιος Κώστας Τόνιος, περηφανευόταν γράφοντας στο facebook για την επίθεση πως ««Πρίν λίγο δυο μέλη μας της Πατριωτικής κίνησης Καβάλας, γιαούρτωσαν τον Κικίλια πρώην υπουργό του Σαμαροβενιζέλου και προσήχθησαν στην ασφάλεια Καβάλας. Κανενας πολιτικός δεν θα περάσει απο την Καβάλα χωρίς γιαούρτι…είναι έθιμο..Ζήτω το Έθνος!». Για να καταλάβετε, στο μυαλό αυτού του γίγαντα της διανόησης, η δόξα του έθνους περνά μέσα από το γιαούρτωμα του Κικίλια και του κάθε Κικίλια. Περιττό να πω πως μια απλή αναζήτηση έπεσα πάνω στη σελίδα της Κίνησης στο facebook, όπου γράφουν πως, όποτε αδυνατεί να αναλάβει δράση η πολιτεία, τότε αναλαμβάνουν οι πολίτες. Εγώ εξακολουθώ να απορώ γιατί δεν έχουν profile picture μια κότα στρουμπουλή, μια όμορφη πουλάδα…

Σαλάτα: Ο στρατιώτης Ρόμπερτ και ο επανακάμψας Απόστολος

Τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, αυτή την εμβληματική μορφή του ελληνικού πενταγράμμου, υποθέτω πως την ξέρετε. Μάλιστα, η κόρη του Ιλένια είναι και νέας συνάδελφος. Ο Ρόμπερτ ( και ουχί Ρόμπι για να μην το χοντρύνουμε κιόλας) δεν το έκρυψε ποτέ πως είναι ΝΔ, όντας στρατιώτης, αλλά και υποψήφιος της παράταξης. Μάλιστα, είναι και ο άνθρωπος που έχδει δανείσει τη φωνή του για να ντυθεί μουσικά εκείνος ο περίφημος ύμνος του κόμματος με τον στίχο «Ζήτω η πατρίδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία». Στο πλαίσιο της πανστρατιάς που κήρυξε ο Πρόεδρος Βαγγέλας λοιπόν, ο Ρόμπερτ δεν θα μπορούσε να είναι απών. Ήταν και αυτός εκεί, στη Ρηγίλλης, δίπλα από την εξέδρα, όπου μιλούσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως ένας απλός στρατιώτης της παράταξης. Και πολλοί μπορεί να μιλήσουν για φαντάσματα από το παρελθόν, πλην όμως ο Ρόμπερτ δεν καταδικάστηκε για αδικήματα, όπως κάτι φρούτα… σαλονικιώτικα, τα οποία μάλιστα (τα φρούτα) ήταν και πρώτη σειρά, προσπαθώντας να πιάσουν στασίδι δίπλα στον Καραμανλή. Και φυσικά, μετά το τέλος του χαιρετισμού του, ο Πρόεδρος Βαγγέλας χαιρέτησε θερμά δια χειραψίας τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Το φιλί, σταυρωτό, το κράτησε για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος μετά από πολύ καιρό εμφανίστηκε σε εκδήλωση της ΝΔ.

Κυρίως πιάτο: Όποιος ξεγράφει τη Ζωή, κάνει μεγάλο λάθος!

Όπως σας έχω ξαναγράψει από αυτήν εδώ τη στήλη, με την Πρόεδρο Ζωή δεν πρόκειται να ξεμπλέξουμε εύκολα. Την επόμενη εβδομάδα θα περιλάβει κάτι κακόμοιρους εφήβους, οι οποίοι είχαν την έμπνευση να δηλώσουν συμμετοχή στη Βουλή των Εφήβων και θα επιβλέπει προσωπικά την όλη διαδικασία, ενώ παράλληλα θα προεδρεύσει και στην Ολομέλεια. Και αν τελείωνε εκεί το πάρτι, καλά θα ήταν. Μετά, η Ζωή θα κάνει εκστρατεία για τη Λαϊκή Ενότητα του συντρόφου Λαφαζάνωφ.

Ακούστε λοιπόν μια ιστορία. Αυτό τον καιρό που η Ζωή αυτονομείτο όλο και περισσότερο από τις επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και χάραζε μια αυτόνομη πορεία, με βάση την οποία η ίδια ενσαρκώνει το πνεύμα της λαϊκής εντολής του Ιανουαρίου αλλά και το πνεύμα του δημοψηφισματικού ΟΧΙ, είχε ξεκινήσει μια προσέγγιση με κάποιους βουλευτές. Αυτοί ήταν η Ραχήλ Μακρή, η Αγλαϊα Κυρίτση ο Κώστας Ζαριάς, ο Γιάννης Σταθάς και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Δεν ήταν ένα κλειστό γκρουπ, μάλλον οι πρώτοι τρεις ανήκαν στον πιο σκληρό πυρήνα και οι άλλοι δύο ήταν περισσότερο περιφερειακοί. Ω! του θαύματος, όλη αυτή η ωραία παρέα βρέθηκε στο ίδιο κόμμα, τη Λαίκή Ενότητα. Μέχρι στιγμής όλα καλά και όλα ωραία. Έλα όμως που η Ζωή έχει και έναν κύκλο επαφών με αρκετά στελέχη, αυτοδιοικητικά και από τα κινήματα. Δεν θα πρέπει να απορήσετε καθόλου, αν δείτε ορισμένα από αυτά τα πρόσωπα να στελεχώνουν τις λίστες της Ενότητας. Με άλλα λόγια, η Ζωή θα έχει ένα δικό της ακροατήριο εντός της Λαϊκής Ενότητας, δικαιώνοντας κάτι λαφαζανικούς που δεν ήθελαν τη συνεργασία μαζί της, γιατί φοβόντουσαν πως θα τους χαλάσει το μαγαζί. Ή θα τους πάρει, όπως θέλει το βλέπει κανείς. Σύμφωνα με το δικό μου ρεπορτάζ, η Πρόεδρος δεν θέλει να πάρει τη Λαϊκή Ενότητα, πλην όμως θέλει να έχει διακριτό ρόλο. Δεν είναι ένας νέος Θεόδωρος Κατσίκης, ώστε απλά να είναι ένα συνεργαζόμενο μέλος. Αν την επόμενη μέρα των εκλογών υπάρχει μια μαγιά μέσα στο κόμμα, τότε η Πρόεδρος θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά να διεκδικήσει διακριτό ρόλο.

Όποιος την ξεγράφει για την επαύριο κάνει πολύ μεγάλο λάθος!

Παλαιότερα άρθρα: