Πολιτική Κουζίνα: Θέλουν να μας πάρουν φαλάγγι

politikh-kouzina1912015
Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Φωτόπουλε άρχοντα, πάρε μας τα υπάρχοντα.

Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων της ΔΕΗ και διαβάζοντας τους όρους της, όπως μου υπέδειξε φίλη μου το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματικά πιστεύω πως ο Φωτόπουλος τους πήρε τα βάρδουλα, κατά το κοινώς λεγόμενα. Θα σας μιλήσω με νούμερα: οι γίγαντες της ΓΕΝΟΠ κατάφεραν και πήραν επίδομα τροφής ύψους 6 ευρώ τη μέρα. Και θα μου πεις, δεν είναι πολλά τα 6 ευρώ. Αλλά 6 ευρώ επί 22 εργάσιμες αθροίζει περίπου 130 ευρώ. Αν σκεφτείτε πως ο μέσος μισθός στη ΔΕΗ είναι 1300 ευρώ, ο γίγαντας Φωτόπουλος τους πήρε αύξηση 10%. Και επειδή δεν ήθελαν να καρφωθούν, στο κείμενο της συλλογικής σύμβασης γράφουν «παροχή τροφής στο χώρο εργασίας 6 ευρώ την ημέρα». Κατά παράφραση του γνωστού συνθήματος, Φωτόπουλε άρχοντα, πάρε μας τα υπάρχοντα!

Σαλάτα: Αλέξη, τι πάθαμε;

Πρόεδρε Αλέξη μου; Πρωθυπουργέ μου; Να τον πάρω αυτόν τον Λαφαζάνη και να τον σκίσω; Πες μου τι θες να κάνω! Μπορώ να το κάνω να φανεί σαν ατύχημα, αλήθεια σου λέω, Πρόεδρέ μου. Εγώ τάσσομαι στην υπηρεσία της πατρίδας, αν μου το ζητήσεις, τώρα που πια είμαστε όλοι μια ωραί,α μνημονιακή παρέα. Γιατί, καταθέτει τροπολογίες στην Κεντρική Επιτροπή ο αριστεροταλιμπάν ο Λαφαζάνης και παίρνει 40% επί των παρισταμένων. Και γιατί πήρε τόσο; Γιατί, επί της ουσίας, κατέθεσε το πρόγραμμα που ευαγγελιζόσουν προεκλογικά. Και γιατί έχεις πρόβλημα; Γιατί το e-mail Βαρουφάκη έχει τόση σχέση με αυτά που υποσχέθηκες όση εγώ με την κομμωτική. Περιττό να σας πω πως ήδη ορισμένους στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να τους ζώνουν τα φίδια, διότι βλέπουν πως η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν υποχωρεί. Μου το έλεγε κάποια στιγμή ένας συριζαίος πως στο Μαξίμου περίμεναν να δουν, αν η Αριστερή Πλατφόρμα θα λειτουργεί όπως και στο κόμμα: δηλαδή αν θα γκρινιάζει, αλλά στο τέλος θα συντάσσεται με τις συλλογικές αποφάσεις. Πλέον όμως δεν είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση Πρόεδρέ μου… Αν θες πάντως, εγώ αναλαμβάνω να σε συνδράμω.

Κυρίως πιάτο: Θέλουν να μας πάρουν φαλάγγι

Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε. Μπορώ να το πω και αλλιώς. Μάθανε πως π#$%^μαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι! Κοινώς, μας την πέσανε και οι Τουρκαλατζούδες (επί το μαλβινικότερον) και θέλουν να διαμοιράσουμε το Αιγαίο.

Την Παρασκευή οι Τούρκοι εξέδωσαν αγγελία (NOTAM) με την οποία ενημερώνουν ότι δεσμεύουν από τις 2 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, μια τεράστια περιοχή του Αιγαίου, που εκτείνεται από την Σκύρο έως τη Λήμνο, καθώς, όπως αναφέρουν, θα διεξαχθούν τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Αν έχετε καταλάβει, οι Τουρκαλατζούδες θέλουν να δεσμεύσουν μεγάλο μέρος του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά ακόμα και ελληνικό έδαφος, τη Λήμνο. Θα επρόκειτο για κάτι πολύ αστείο, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο. Τα παλικάρια από την Τουρκία μυρίστηκαν τη δύσκολη κατάσταση και αποφάσισαν να προσθέσουν ακόμα ένα γεωπολιτικό πρόβλημα στην καμπούρα της κυβέρνησής μας.

Μου λένε πως μόλις οι δικοί μας πήραν χαμπάρι τι έκαναν οι Τουρκαλατζούδες, ο Νικολαϊ Κοτζιάνοφ (Νίκος Κοτζιάς επί το ελληνικότερον) που η μοίρα τα έχει φέρει έτσι, ώστε να προΐσταται της ελληνικής διπλωματικής αρχής, πήρε τηλέφωνο τον Πρόεδρο Αλέξη και του μετέφερε τα καθέκαστα. Ο Πρόεδρος ήταν ανήσυχος, όπως μου μετέφερε αρμόδια κυβερνητική πηγή και, όπως μου είπαν, τον προβλημάτισε η απότομη επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς. Θα κάνουμε αυστηρότατο διάβημα, όπως αποφασίστηκε, το οποίο θα υποβάλλει ο κύριος Κοτζιάνοφ.

Θέλω να σας πω πάντως πως μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, διότι σε περίπτωση που πάθουμε στραβή, μπροστάρηδες της προσπάθειας να αμυνθούμε θα είναι ο Κοτζιάνοφ και ο Στρατάρχης Πάνος. Σε αυτό το ενδεχόμενο, εγώ δηλώνω εθνικά αισιόδοξος και είμαι βέβαιος πως τα νέα σύνορα στη Θήβα θα είναι μαγευτικά!

Επιδόρπια:

1)    Η ΕΚΤ έκοψε τον Γιώργο Μιχελή για τη θέση του CEO της Εθνικής Τράπεζας, ενώ έδωσε το πράσινο φως για τη Λούκα Κατσέλη. Όπως μου έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει την αγορά και σε ελληνικούς τραπεζικο΄ςυ κύκλους το όνομα του Μιχελή δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, έως και καθόλου μη σας πω. Πάντως, δεν μπορεί να μείνει η τράπεζα χωρίς CEO. Ακούγεται ήδη στην πιάτσα το όνομα της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου της Εθνικής Πόλας Χατζησωτηρίου, η οποία όμως δεν έχει εμπειρία στο risk management, αλλά δεν είναι και μια κακή υποψηφιότητα. Μου είπαν και άλλο ένα όνομα, το οποίο όμως δεσμεύτηκα να μην. Πρόκειται όμως για ΠΟΛΥ γνωστό τραπεζικό όνομα. Φυσικά, δεν μπορώ να αποκλείσω την έκπληξη από την κολπατζίδικη κυβέρνησή μας.

2)    «Ελπίζουν σε τηλεοπτική άδεια σταθμοί με μετόχους καταζητούμενους απατεώνες και μας κάνουν επίθεση για εκφοβισμό… ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ» έγραψε στο twitter ο Στρατάρχης Καμμένος. Με πολλή αγάπη, ο Στρατάρχης διεμήνυσε στον Γιάννη Αλαφούζο, εμμέσως πλην σαφώς, πως ο ΣΚΑΙ δεν πρόκειται να πάρει άδεια, σε περίπτωση που διενεργηθούν οι διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Όσο για τον καταζητούμενο μέτοχο; Μπορεί να έχετε ξεχάσει την ύπαρξη του τιτανοτεράστιου Πέτρου Κυριακίδη, του φίλου του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος έχει εξαφανιστεί προς άγνωστες πολιτείες.

Παλαιότερα άρθρα: