Πολιτική Κουζίνα: Τριπλό τόλουπ και περιστροφή

politikh-kouzina1912015
Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Fit αγόρι για τα δύσκολα

Δεν νομίζω πως σας έχω μιλήσει για το πόσο μεγάλος fan του αγοριού που λέγεται Γιάννης Στουρνάρας είμαι. Εκεί που είχαμε συνηθίσει κάτι υπουργούς Οικονομικών με βάτες και γυαλάκια λογιστή, μερικοί μάλιστα είχαν κοντέψει να φορέσουν και εκείνες τις αντιαισθητικές μανσέτες, μας ήρθε το αγόρι το χαμογελαστό, το οποίο μιλούσε πολύ και φορούσε και ωραία κοστουμάκια, ενώ είχε ταράξει και το γειτονικό σούσι και έδωσε άλλη λάμψη στο υπουργείο και στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Πλην όμως, το αγόρι μας, για να μείνει έτσι ζουμερό και ερωτεύσιμο, είχε λιώσει στη γυμναστική. Μιλάμε για εργατοώρες την εβδομάδα. Μου λένε πως, από τη στιγμή που ο Γιάννης μετακόμισε στην Τράπεζα της Ελλάδος όχι μόνο δεν έκοψε τη γυμναστική, αλλά αύξησε και τις ώρες, μιας και τώρα έχει περισσότερο κόσμο. Επειδή βλέπω σε λίγο να βγάζουμε δίσκο στο Eurogroup για να μαζέψουμε κανένα κέρμα, θα πρότεινα στον Γιάννη να γίνει ακόμα πιο fit απ’ ότι μου λένε πως είναι (μου έπεσαν τα αυτιά δηλαδή και είναι και μεγάλα), να τον στείλουμε σε έναν διαγωνισμό για bodybuilders που έχει και χρηματικό έπαθλο.

Σαλάτα: Μαρτύριο η αγάπη σου λέω

Αχ, στον ΣΥΡΙΖΑ τα παιδιά αγαπιούνται, απλά η σχέση τους περνάει κρίση. Ο Αλέξης τους μάζεψε κατά τις 11 παρά το πρωί της Τετάρτης και το έκλεισαν το μαγαζί την ώρα που είχαν αρχίσει οι βραδινοί αγώνες του Champions League. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 149 βουλευτές και σε κατάλογο ομιλητών γράφτηκαν οι 140. Οι υπόλοιποι  μάλλον δεν είχαν διαμορφώσει γνώμη και ήθελαν να ακούσουν καμιά εβδομηνταριά συναδέλφους τους πριν αποφασίσουν. Στο τέλος, ο Πρόεδρος Αλέξης τους έβαλε και να σηκώσουν το χέρι τους, όχι για να πουν προπαίδεια, αλλά για να του δείξουν την αγάπη τους. Και κάπου εκεί αρχίζει το πανηγύρι: από την αίθουσα έλειπαν την ώρα της ψηφοφορίας καμιά 30αριά βουλευτές που λιποτάκτησαν ή είχαν και άλλες δουλειές να κάνουν. Οι προεδρικοί λένε πω οι διαφοροποιήσεις ήταν ελάχιστες, περίπου 10 και πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη συμφωνία στη Βουλή. Οι λαφαζανικοί όμως λένε πως καμιά 30αριά βουλευτές σήκωσαν το χέρι τους για λευκή ή αρνητική ψήφο. Αν λάβω ως δεδομένο πως και τα παλικάρια των ΑΝΕΛ δεν έχουν πετάξει τη σκούφια τους με τη συμφωνία που πήραμε, μου έρχεται το γνωστό τραγουδάκι στο μυαλό: Μαρτύριο η αγάπη σου λέω, μαρτύριο η αγάπη και κλαίω.

Κυρίως πιάτο: Τριπλό τόλουπ με περιστροφή

«Και εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Σταύρο Κοντονή, γνήσιο τέκνο της Ζακύνθου, να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή φιγούρα με τριπλό τόλουπ και περιστροφή. Σχεδόν άριστος ο Σταύρος, αναμένουμε τη βαθμολογία των κριτών».

Από το βράδυ της Τρίτης παρακολουθούμε την επτανησιακή οπερέτα «Αναβολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου» σε συνέχειες. Το βράδυ της Τρίτης ο Σταύρος ο Κοντονής ήθελε να κατεβάσει λουκέτο στα πρωταθλήματα, την Τετάρτη το πρωί το ξαναήθελε, αλλά έθετε και συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την Τετάρτη το απόγευμα ξαναήθελε, αλλά μόνο για μια αγωνιστική και βλέπουμε. Πρακτικά, η αγωνιστική του Σαββατοκυριακου δεν θα γίνει (ευτυχώς γιατί βαριέμαι να συγχύζομαι με τα χάλια του Θρύλου), αλλάμην ανησυχείτε πουλάκια μου, την επόμενη Τετάρτη θα εξετάσουμε πάλι, αν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μπορούν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Δηλαδή, μέσα σε μια εβδομάδα, θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα του χουλιγκανισμού και της ύπαρξης ΠΑΕ σε τραγική κατάσταση; Δεν ξέρω πώς το κάνουν στα τοπικά της Ζακύνθου, σε εθνικό επίπεδο το βλέπω λίγο δύσκολο πάντως.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει η στήλη, ο αγαπητός Σταύρος, επίσης θαμών του ναού Da Capo εις πλατεία Κολωνακίου, αν και τώρα έχει σπάσει κάως, πραγματικά ήθελε να κατεβάσει λουκέτο, αλλά κάτι οι συνθήκες, κάτι η κακιά η ώρα, κάτι οι εκπρόσωποι των διοργανωτριών αρχών που δεν είδαν με καλό μάτι την πρότασή του, κάτι οι ποινικές ρήτρες της Nova για τη μη μετάδοση συμπεφωνημένων αγώνων, ήρθε και αναθεώρησε ο Ζακυνθινός. Ε, την άλλη Τετάρτη μπορεί να μας πει κιόλας πως εξαλείφθηκε πλήρως ο χουλιγκανισμός.

Όλα τα έχουμε ακούσει στη χώρα αυτή, ομολογώ ότι «αναβολή επ’ αόριστον, αλλά για μια εβδομάδα και βλέπουμε μετά», δεν έχω ξανακούσει. Μπράβο!

Επιδόρπια:

1)    Θα συνεχιστεί και η επένδυση στις Σκουριές, θα συνεχιστεί και η επένδυση στο Ελληνικό. Εγώ δεν μπορώ να πω πως θα φορέσω και μαύρη πλερέζα, αλλά οι αγαπημένοι μου κυβερνητικοί θα πρέπει να εξηγήσουν, ειδικά στους Ταλιμπάν των Σκουριών, τι ακριβώς σημαίνει η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανατρέψει ήδη υπάρχουσες συμβάσεις. Και θα πρέπει να το κάνει άμεσα, γιατί ακούω τα τύμπανα του πολέμου από την Ιερισσό.

2)    Κάναμε και κρίσεις στο στράτευμα το βράδυ της Τετάρτης. Αλλαγές είχαμε μόνο στον Στρατό Ξηράς και στην Αεροπορία, με τους Βασίλη Τελλίδη και Χρήστο Βαϊτση να παίρνουν τις θέσεις του Χρήστου Μανωλά και του Βαγγέλη Τουρνά, δυο εξαιρετικών και ιδιαίτερα καταρτισμένων αξιωματικών, οι οποίοι πλέον αποστρατεύονται. Για όσου ανησυχούν, ο μονίμως ηλιοκαμμένος και φανατικός του twitter και της Apple, αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος επεβίωσε και αυτών των κρίσεων. Όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσει μάλιστα, θα τον πάρουν σηκωτό με την καρέκλα του, γιατί πλέον δεν θα μπορούν να τους διαχωρίσουν.

3)    «Κωνσταντινόπουλος…αυτή η βρώμα…Οδυσσέας». Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας για τον βουλευτή του ΠΑΣΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, κατά την ανάγνωση του καταλόγου για την ψηφοφορία για το προεδρείο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Για όποιον δεν γνωρίζει, ο Γιάννης Μπαλάφας είναι ένα κινούμενο θέαμα, με τρομακτικές ατάκες. Μάλιστα, πιο πριν, την ώρα που στην ίδια επιτροπή ψήφιζε μια άλλη μεγάλη μορφή του ΠΑΣΟΚ, Ο Γιάννης Δριβελέγκας, ο Μπαλάφας του έλεγε από μικοφώνου «ο παλιός είναι αλλιώς». Εμένα μου είπαν πάντως πως στ’ αστεία το είπε αυτό για τον φίλο της στήλης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια διατεινόταν πως «ο Μπαλάφας είναι φίλος μου». Κλείνετε όμως και κανένα μικρόφωνο ρε παιδιά!

Παλαιότερα άρθρα: