Πολύ αρνητική εξέλιξη στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

islamiko kratos nazi
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι αναβάλλεται η εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΗΕ για μεταφορά προσφύγων αποτελεί πολύ αρνητική εξέλιξη στον πόλεμο στην περιοχή.

Η συμφωνία προέβλεπε την απομάκρυνση χθες, Σάββατο, περισσότερων από 2.000 τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και μαχητών του Μετώπου αλ-Νόσρα, μαζί με τις οικογένειές τους, από προάστια στα νότια της Δαμασκού, όπως και την ασφαλή διέλευση και μεταφορά τους στη Ράκα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ του Λιβάνου μετέδωσε ότι η συμφωνία αναβλήθηκε μετά το θάνατο σε αεροπορική επιδρομή του Ζαχράν Αλούς, ηγέτη της Τζάις αλ Ισλάμ, μίας από τις ισχυρότερες ανταρτικές οργανώσεις που δρουν στα προάστια της Δαμασκού, αναφέρει το in.gr.

To πρόβλημα που αυτός ο θάνατος δημιουργεί είναι ότι ενώ ήταν κανονισμένο η αυτοκινητοπομπή με την οποία θα μεταφέρονταν οι ισλαμιστές μαχητές θα περνούσε από το έδαφος που ήλεγχε ο Αλούς, τώρα δημιουργείται εμπλοκή εξ αιτίας του αιφνίδιου θανάτου του, διότι δεν υπάρχουν πλέον η εγγυήσεις για την ασφάλειά τους.

Τα λεωφορεία που είχαν φτάσει για να παραλάβουν τους μαχητές και τουλάχιστον 1.500 μέλη των οικογενειών τους επέστρεψαν στη βάση τους.

Αυτό θα προκαλέσει σημαντική καθυστέρηση την εφαρμογή της συμφωνίας και της εγκαθίδρυσης της ειρήνης στην περιοχή αφού θα κινήσει νέες διαδικασίες για την εξασφάλιση νέας διόδου για τη μεταφορά των τζιχαντιστών.

Παλαιότερα άρθρα: