Πόσες ημέρες πρέπει να δουλέψει κάποιος στην Ινδία για να αποκτήσει το νέο iPhone

iphone-india
Διαβάστε επίσης

Την Παρασκευή ήρθε και η σειρά της Ινδίας για να υποδεχθεί το νέο iPhone. Το θέαμα των ουρών που σχηματίστηκαν δεν θα έκανε εντύπωση. Αλλωστε, όπου κι αν έχει διατεθεί στην αγορά το νέο καμάρι της Apple αυτό έχει συμβεί. Μόνο που το φαινόμενο ακούγεται παράδοξο στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν ληφθούν υπόψη οι οικονομικές δυνατότητες των κατοίκων της χώρας.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι για να αποκτήσει ένα iPhone 6 Plus κάποιος Ινδός, θα πρέπει να δουλέψει 601 ημέρες. Αυτό προέκυψε από την οικονομική ανάλυση του Al Jazeera. Σύμφωνα με αυτή, το κόστος του iPhone 6 στην Ινδία είναι 867 δολάρια και του iPhone 6 Plus 1.014 δολάρια. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα είναι 616 δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι ένας κάτοικος της Ινδίας θα πρέπει να δουλεύει 514 ημέρες για να αποκτήσει το πρώτο και 601 ημέρες για το δεύτερο.

Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στην Κίνα, όπου τα δύο νέα τηλέφωνα της Apple Κοστίζουν 864 και 994 δολάρια αντίστοιχα. Με μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα τα 1.786 δολάρια, για να τα αποκτήσει ένας Κινέζος θα πρέπει να εργαστεί 176 ημέρες ή 203 ημέρες, ανάλογα με το ποια έκδοση θα επιλέξει.

Για χάρη της σύγκρισης, η ανάλυση αναφέρει και το τι ισχύει στις ΗΠΑ. Εκεί το iPhone 6 κοστίζει 649 δολάρια και το iPhone 6 Plus 749 δολάρια. Ετσι, με δεδομένο ότι το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 15.480 δολάρια, ένας Αμερικανός θα πρέπει να εργαστεί 15 ή 18 ημέρες για να αποκτήσει ένα από τα δύο νέα iPhone.

Παλαιότερα άρθρα: