Πούτιν σε Μακρόν: Να αποφευχθούν απερίσκεπτες και επικίνδυνες ενέργειες στη Συρία

macron
Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επαφή είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με θέμα τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους φέρεται να τόνισε στον Γάλλο ομόλογό του ότι η Δύση και πιο συγκεκριμένα η Γαλλία θα πρέπει να αποφύγουν «απερίσκεπτες και επικίνδυνες ενέργειες» στη Συρία.

Σε χαμηλότερους και μάλλον συμφιλιωτικούς τόνους, ο κ. Μακρόν, σύμφωνα με τη γαλλική Προεδρία, τόνισε ότι επιθυμεί «εντατικοποίηση» του διαλόγου με τη Ρωσία για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία.

ΗΠΑ, Γαλλία και Μ. Βρετανία φέρονται να ετοιμάζονται για κάποιου είδους στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Άσαντ, σε απάντηση για φερόμενη ως επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Ανατολικής Γούτα, το προηγούμενο Σάββατο.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει «σκηνοθετημένη» την επίθεση, θεωρώντας ότι είχε ως στόχο να δικαιολογήσει μια δυτική επέμβαση.

Επαφές Ερντογάν με Τραμπ – Πούτιν

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως συζήτησε με τον Αμερικανό και τον Ρώσο ομολόγό του ενδεχόμενα βήματα για την ειρήνη στη Συρία, έπειτα από σειρά τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχε τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής, ο Ερντογάν δήλωσε πως είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πως η αύξηση των εντάσεων στην περιοχή δεν είναι σωστή.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως η κατάσταση δείχνει πως οι εντάσεις έχουν μετριαστεί τώρα, αλλά πως θα εξακολουθήσει τις συνομιλίες του με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Παλαιότερα άρθρα: