Πραξικόπημα στην Τουρκία: Δημοσιογράφος Politico για την επόμενη μέρα

turk_next
Διαβάστε επίσης

Ήδη από την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι αναλύσεις έδιναν κι έπαιρναν. Ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό και ποια είναι τα ενδεχόμενα συμφέροντα που κρύβονται σε αυτή την κίνηση;

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως πίσω από την απόπειρα του πραξικοπήματος δεν βρίσκεται κανένας άλλος, παρά μόνο ο ίδιος ο Ερντογάν, μέσα σ” αυτούς κι ο δημοσιογράφος του Politico, Ryan Heath.

Ενώ ήδη προελαύνει το hashtag #TheatreNotCoup, σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές του Heath, «η όλη κατάσταση μοιάζει περισσότερο με θέατρο, παρά με πραξικόπημα«.

Ο Ryan Heath εκτιμά: «Το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε πρόωρες εκλογές στις οποίες θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία μεγάλη πλειοψηφία. Και αυτό πιθανώς θα εγγυηθεί ακόμα 10-15 χρόνια απολυταρχικής, εκλεγμένης δικτατορίας. Πιθανώς θα δούμε μία αλλαγή του συντάγματος προς το χειρότερο, όπου ο κοσμικισμός θα χαθεί και τα Ισλαμικά ιδεώδη θα κυριαρχούν. Και θα δούμε μια περίοδο, όπου οι τζιχαντιστές και οι ισλαμιστές είναι το πιθανότερο ότι θα κυριαρχήσουν.»

Παλαιότερα άρθρα: