Προβλήματα στο εσωτερικό των Ποδέμος. Παραιτήθηκε ιδρυτικό στέλεχος

podemos
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Οι Ποδέμος, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά ζητήματα με αποτέλεσμα εχθές να ανακοινώσει την παραίτησή του ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κινήματος το οποίου κατείχε θέση στην ηγετική ομάδα του κόμματος.

ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο, ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος, λόγω των «εντάσεων» στο εσωτερικό του.
«Υπέβαλα την παραίτησή μου στον φίλο μου τον Πάμπλο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter αναφερόμενος στον ηγέτη του Podemos, τον Πάμπλο Ιγκλέσιας. «Η φιλία μου για κάποιον τόσο μεγάλο και η δέσμευσή μου στο Podemos παραμένουν αμετακίνητες», πρόσθεσε ο Μονεδέρο ο οποίος στο παρελθόν ήταν σύμβουλος του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Ο ίδιος είχε δηλώσει δημόσια σε συνέντευξή του στο ισπανικό ραδιόφωνο, πριν την ανακοίνωση της παραίτησής του ότι «Είναι σαφές ότι υπάρχουν εντάσεις στους κόλπους του Podemos και όχι μόνο στην ηγεσία του».

Είναι γεγονός ότι η ταλάντευση των ποσοστών του νεόκοπου κόμματος αλλά πιθανόν και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα για να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές να έχουν δημιουργήσει παγωμένο κλίμα στο Ισπανικό κίνημα και πιθανόν και εσωτερικά ζητήματα. Αυτή τη στιγμή πάντως παρά την ηχηρή παραίτηση δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποδηλώνουν κάτι ανησυχητικό για την πορεία του κόμματος.

Παλαιότερα άρθρα: