Προειδοποίηση του FBI για χάκινγκ σε αυτοκίνητα

newego_LARGE_t_77761_266636
Διαβάστε επίσης

To FBI και η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ προειδοποιούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους οδηγούς ότι τα αυτοκίνητα «γίνονται όλο και πιο ευάλωτα» σε επιθέσεις από χάκερ.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο υπηρεσίες τονίζουν ότι «Αν και δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσουν όλα τα περιστατικά χάκινγκ σε κίνδυνο ασφάλειας -όπως στην περίπτωση που ο επιτιθέμενος καταλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος- είναι σημαντικό για τους καταναλωτές να λάβουν μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο».

Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί ανακλήσεις οχημάτων από πολλές εταιρείες, όπως η Fiat Chrysler, η General Motors και η BMW προκειμένου να γίνουν ενημερώσεις λογισμικού και να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Τώρα, το FBI προειδοποιεί τους οδηγούς για παραπλανητικά email που τους καλούν να κατεβάσουν ενημερώσεις λογισμικού, ενώ στην πραγματικότητα οδηγούν στο κατέβασμα και την εγκατάσταση κακόβουλου κώδικα.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων επισημαίνει πάντως ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί περιστατικό κυβερνοεπίθεσης σε οχήματα.

Παλαιότερα άρθρα: