Προκλητική απάντηση της Αυστρίας μετά την ανάκληση της πρέσβεως της Ελλάδας

Γέμισε μετανάστες η Γερμανία - Και όχι Έλληνες!
Διαβάστε επίσης

«Η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα για να συνεργαστεί αυτή σε έναν περιορισμό της προσφυγικής ροής» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Αυστρίας.

Προστίθεται πως ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ανακαλεί τους διπλωμάτες της και εκφράζεται η ελπίδα πως τώρα θα υπάρξει αλλαγή σκέψης στους Έλληνες.

Σε ανακοίνωσή του – με πολλές «μπηχτές» που έχουν αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση – το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Αυστρία κατανοεί την ένταση στην Ελλάδα που «πιέζεται για να συνεργαστεί για να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές» και πως «είναι ευκαιρία η πρέσβης να ενημερώσει τους Έλληνες υπεύθυνους για την κατάσταση στις χώρες προορισμού».

«Βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση μία ευκαιρία να ενημερώσει η πρέσβης τους Έλληνες υπευθύνους ως προς την κατάσταση και τις προκλήσεις για τις χώρες προορισμού της προσφυγικής ροής, όπως είναι η Αυστρία», αναφέρει χαρακτηριστικά το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει πως η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που κατευθύνονται προς το Βορρά.

Νωρίτερα, μετά το πέρας της συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Johanna Mikl-Leitner έκανε μια έμμεση αναφορά στην πιθανότητα αποβολής της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

«Εάν πράγματι τα ελληνικά εξωτερικά σύνορα δεν μπορούν να φυλαχθούν, μπορεί να υπάρχει ακόμη ένα εξωτερικό σύνορο της Σένγκεν», είπε χαρακτηριστικά.

Παλαιότερα άρθρα: