Προσφυγή στη δικαιοσύνη σκέφτονται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων για το μέτρο του ΦΠΑ

image.ashx
Διαβάστε επίσης

«Εάν εφαρμοστεί το μέτρο του ΦΠΑ, τουλάχιστον 20.000 παιδιά θα φύγουν από την ιδιωτική εκπαίδευση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας. Αυτό, πρόσθεσαν, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά», δήλωσε ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία εκπροσωπεί 146 συλλόγους γονέων και κηδεμόνων απ” όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι μερικά ακριβά ιδιωτικά σχολεία δεν εκπροσωπούν τον μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων της χώρας. Γονείς των μαθητών δήλωσαν μάλιστα ότι δεν δέχονται ούτε τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%, αλλά θέλουν την πλήρη κατάργηση του μέτρου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν οι σχολάρχες στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που ισχύσει τελικά ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. «ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει επιβληθεί μόνο στην Ελλάδα και το Μπαγκλαντές, αλλά ακόμη κι εκεί είναι 7% και όχι 23%», ανέφερε.

«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα προσφύγουμε κι εμείς στην δικαιοσύνη, αλλά δεν θα δούμε το τρένο να έρχεται επάνω μας», είπε από τον πλευρά του ο κ. Καλιβρούσης.

Παλαιότερα άρθρα: