Προσθήκες στις σειρές καθισμάτων θα κάνει η Airbus – Ποια είναι η χειρότερη θέση

4490cac01dfc4f7fea2e5769e521ab4b_XL
Διαβάστε επίσης

Σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει διχογνωμία στις απόψεις προχωρά ο αεροπορικός κολοσσός Airbus, ο οποίος σκοπεύει να προσθέσει μια πέμπτη θέση στη μεσαία σειρά καθισμάτων της καμπίνας των επιβατών, στα μοντέλα Α380.

Αυτή η κίνηση έχει σαν αποτέλεσμα, στην κεντρική σειρά των συγκεκριμένων αεροσκαφών να μπορούν να κάθονται 11 άτομα, αυξάνοντας τη χωρητικότητα της καμπίνας οικονομικών θέσεων κατά 23 επιβάτες. Επιπλέον, η Airbus σχεδιάζει να εισάγει μια μικρή σκάλα στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, μαζί με αλλαγές στη διάταξη των καθισμάτων στις οικονομικές και business class καμπίνες. Συνολικά, η Airbus είπε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα επιτρέψουν στο αεροπλάνο να μεταφέρει 70 επιπλέον επιβάτες.

Προς το παρόν, το A380 μπορεί να μεταφέρει 544 επιβάτες, όταν υπάρχει ο διαχωρισμός φτηνών και ακριβών εισιτηρίων στις τέσσερις επιμέρους κατηγορίες και μέχρι 853 όταν μεταφέρονται επιβάτες μίας μόνο κατηγορίας. Η Airbus έχει πει ότι η νέα διάταξη θα μπορούσε να παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες ένα επιπλέον μπόνους 23 εκατομμυρίων ευρώ, σε έσοδα, κάθε χρόνο.

Παλαιότερα άρθρα: