Προσωπική επίθεση Θεοδωράκη σε Τσίπρα: «Δεν θα με πει το πλουσιόπαιδο λαϊκιστή»

theodorakis-Tsipras
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Οι τόνοι της προεκλογικής περιόδου έχουν ανέβει για τα καλά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, να επιτίθεται στον Τσίπρα προσωπικά και με προσωπικές κατηγορίες.
«Ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων και είναι, όντως, πλουσιόπαιδο. Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο. Ξέρουμε τις διαδρομές του καθενός. Δεν θα δεχθώ επιθέσεις για την ηθική μου», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον ANT1.
Ήταν η απάντηση του αρχηγού του Ποταμιού στην κατηγορία του Α. Τσίπρα για λαϊκισμό. Με υψηλούς τόνους αλλά σίγουρα όχι σε προσωπικό επίπεδο μίλησε και για τη Νέα Δημοκρατία. «Μίλησα ευθέως για τη ΝΔ. Είπα ότι είναι το κόμμα που δεν τόλμησε να βγάλει αρχηγό, θέλει να βγάλει κατευθείαν πρωθυπουργό. Καλώ τον Μεϊμαράκη να πει ποια από τις παλιές πολιτικές θα εφαρμόσει», σημείωσε.

«Εμείς είμαστε ένα κόμμα του 6% και βγαίνουμε και λέμε «με αυτούς θα κυβερνήσουμε». Βγάλαμε μία λίστα με ονόματα και προτάσεις. Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν μπορούν να πουν με ποιους θα κυβερνήσουν;», τόνισε διαχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το Ποτάμι από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Πάντως ερωτηθής σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε ότι «Πριν μιλήσουμε για τις συνεργασίες, πρέπει να δούμε πώς θα έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης μετά τις εκλογές. Εμείς θα πάμε στη συζήτηση με μία λίστα με συγκεκριμένα πράγματα, με έναν κατάλογο δέκα προτεραιοτήτων».
Σκεφτήκαμε τη δήλωση του Α. Τσίπρα περί θαλασσίων συνόρων σημείωσε ότι «Είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα; Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και η φύλαξή τους θα πρέπει να είναι ευθύνη της Ευρώπης».

Αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι ότι είναι πιθανόν το Ποτάμι να έχει πολύ άσχημα νέα το βράδυ των εκλογών και προσπαθεί να ανεβάσει όσο μπορεί τους τόνους, προκειμένου να συσπειρώσει ψηφοφόρους με το μέρος του. Άλλωστε είναι από τις φορές που 5 κόμματα συμφωνούν προεκλογικά σε πολλά σημεία του προγράμματός τους αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ έχουν δεσμευθεί για εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Παλαιότερα άρθρα: