Πρόταση για βιβλίο: «Ο κόσμος με καλωσορίζει» από τις εκδόσεις Κέδρος

shutterstock_125160371
Διαβάστε επίσης

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο κόσμος με καλωσορίζει» από τις εκδόσεις Κέδρος. Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων από τον νέο συγγραφέα Κώστα Μαυρακάκη.

Παρότι σε καθεμία από τις δώδεκα ιστορίες του βιβλίου πρωταγωνιστούν διαφορετικά πρόσωπα, οι ιστορίες συνθέτουν σταδιακά ένα σπονδυλωτό αφηγηματικό σύνολο με θέμα το παράδοξο και πως αυτό μπορεί να «καραδοκεί» για να εισβάλει στις ζωές μας. Το παράδοξο στο πλαίσιο του βιβλίου έχει την έννοια του παράξενου, του ασυνήθιστου ή του απροσδόκητου.

Οι ήρωες των περισσότερων ιστοριών είναι καθημερινοί ή «συνηθισμένοι» άνθρωποι που είτε ψάχνουν να βρουν την πορεία τους στη ζωή, είτε προσπαθούν να συμφιλιωθούν με κάποια γεγονότα ή κάποια απώλεια που έχουν βιώσει. Όταν όμως έρχονται αντιμέτωποι ξαφνικά με μια παράδοξη κατάσταση, τότε φωτίζεται μια διαφορετική πτυχή στη ζωή τους ή παρακινούνται να πάρουν μια διαφορετική κατεύθυνση.

Ιδωμένες από αυτό το πρίσμα, οι ιστορίες του βιβλίου μετατρέπονται σε παραβολές που μπορεί να αφορούν και την ζωή των αναγνωστών.

Παλαιότερα άρθρα: