Πρόταση… για μουσείο: Διεθνής Ημέρα Μουσείων

die8nhs_hmera_mouseiwn
Διαβάστε επίσης

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων φέτος έχει ως κεντρικό θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» με τιμώμενο μουσείο από το ελληνικό τμήμα του ICOM το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που ξεκινά παράλληλα και τις επετειακές εκδηλώσεις των 150 χρόνων από την ίδρυσή του.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Από τις 10:00 έως τις 00:00 (με διακοπή από 18:00-20:30) έχει προγραμματιστεί ολοήμερη θεατρική ανάγνωση των 24 ραψωδιών της Οδύσσειας από το Εθνικό Θέατρο στην Αίθουσα του Βωμού, σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, σκηνοθετική επιμέλεια Νίκου Χατζόπουλου, με τη συμμετοχή κορυφαίων πρωταγωνιστών του ελληνικού θεάτρου.

Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει με προβολές στην αίθουσα Γλυπτών, δράσεις για παιδιά, Χειμερινούς κολυμβητές και ελεύθερη είσοδο.

Μουσεία Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και τα Μουσεία του, Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνος θα παραμείνουν ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οικογενειακές εικαστικές δράσεις στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων.

Νομισματικό Μουσείο

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ειδική θεματική ξενάγηση (9:00-10:00 & 10:30-11:30) με τίτλο «Πολιτιστικά Τοπία & Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε νομίσματα και μετάλλια του Νομισματικού Μουσείου», καθώς και ξενάγηση στο Ιλίου Μέλαθρον από τους Φίλους του Νομισματικού Μουσείου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Τετάρτη 18 Μαΐου διοργανώνοντας τη δράση «Πολύγλωσσο Μουσείο με μουσικές συναντήσεις», με ξεναγήσεις στην νοηματική, σε άτομα με προβλήματα όρασης, στο ευρύ κοινό, καθώς και μουσικές εκδηλώσεις, κι όλα με ελεύθερη είσοδο.

Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα συμμετέχει κι αυτό στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ενδιαφέρουσες δράσεις. Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, τις ώρες 8.00 – 20.00, στις Αίθουσες Μόνιμης Έκθεσης «Amusing Museum», θα πραγματοποιήσει διαδραστική ξενάγηση με ερωτήσεις, γρίφους και παιχνίδια για κινητά και tablet με λειτουργικό Android, σε συνεργασία με την Anaptixis Development Team.

Παλαιότερα άρθρα: