Πρόταση για ταινία: «Πριν έρθεις εσύ»… με τη ματιά της συγγρεφέα Τζότζο Μόις

prin_er8eis
Διαβάστε επίσης

Μια ανορθόδοξη ρομαντική ιστορία το «Πριν έρθεις εσύ», που δεν μοιάζει με τις κλασσικές που έχουμε συνηθίσει αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 4 Αυγούστου, μετά την επιτυχία του ομώνυμου βιβλίου.

Υπόθεση:

Η Λου Κλαρκ ξέρει ένα σωρό πράγματα. Ξέρει πόσα βήματα μπορεί να κάνει κάποιος για να διασχίσει την απόσταση που χωρίζει τη στάση του λεωφορείου από το πατρικό της. Ξέρει ότι απολαμβάνει τη δουλειά της και ότι πιθανότατα δεν είναι στ’ αλήθεια ερωτευμένη με το αγόρι της.

Ο Γουίλ Τρέινορ ξέρει πολύ καλά ότι το ατύχημά του και η καταδίκη του σε ισόβια αναπηρία τού έχουν στερήσει κάθε ίχνος πάθους για ζωή.

Όμως κανένας από τους δύο δεν μπορεί να φανταστεί πόσο βαθιά θα είναι η αλλαγή που θα προκαλέσουν ο ένας στον άλλο, πόσο ανεξίτηλα θα σφραγίσει την ύπαρξη του καθενός η συνάντηση, η γνωριμία, ο έρωτάς τους.

Με τα μάτια της Τζότζο Μόις:

«Με ρωτάνε συχνά τι με οδήγησε στο να γράψω ένα ρομάντζο με ήρωα έναν άνθρωπο καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η αλήθεια είναι ότι έχω στο οικογενειακό μου περιβάλλον δύο άτομα με τέτοιες ανάγκες, που χρειάζονται παρακολούθηση και βοήθεια εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Και αυτό σε βάζει σε πολλές σκέψεις για την ποιότητα της ζωής τους.

Είναι μία πολύ δύσκολη ζωή για τους ίδιους, αλλά και για όσους τους φροντίζουν. Κι εκεί σκέφτεσαι τι είδους άνθρωπος θα γίνεις αν είσαι σε αυτή τη θέση και πως τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα, υπάρχουν και γκρίζες ζώνες.

Δεν λέω περισσότερα για όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο και δεν ξέρουν το τέλος, αλλά ας πούμε ότι αυτό που συμβαίνει στο κεφάλι του ήρωα είναι μία ακραία απόφαση

Παλαιότερα άρθρα: