Πρόθυμη για συνεργασία με την Ευρώπη η Ρωσία

αρχείο λήψης
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι είναι πρόθυμος και έτοιμος να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκές και άλλες χώρες ανά τον κόσμο σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας και πολιτικής.

Τη συγκεκριμένη δήλωση μαζί με σχετικές παρατηρήσεις πραγματοποίησε σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο ρωσικό κρατικό κανάλι RTR.

Η δεδηλωμένη προθυμία του να συνεργαστεί με άλλους εμφανίστηκε παρά τις επικρίσεις που έκανε ο ίδιος για τη σχέση της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μου φαίνεται, και αν κάνω λάθος γι “αυτό διορθώστε με, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες ενδιαφέρονται για συνεργασία με τη Ρωσία στον οικονομικό και πολιτικό τομέα, καθώς και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Εμείς είμαστε έτοιμοι για το βήμα αυτό».

Οι δηλώσεις αυτές κάθε άλλο παρά άστοχες και άκαιρες είναι δεδομένου του ότι σήμερα Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να αποφασίσει αν θα ανανεώσει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία στους τομείς της ενέργειας, του τραπεζικού συστήματος και της άμυνας μέχρι το τέλος του Ιουλίου του 2016.

Στο γενικότερο πλαίσιο, οι σχέσεις μεταξύ της Δύσης και της Μόσχας επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια έπειτα από ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και την υποστήριξή της προς τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ. Μένει να δούμε εάν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σε πολυμερές επίπεδο αλλάξουν και μετατραπούν σε ουσιαστική πολιτική και οικονομική συνεργασία.

Πηγή
Euronews

Παλαιότερα άρθρα: