Προτιμούν τον… ΕΝΦΙΑ λόγω Grexit

ae8cfdbaea29fc97b33c32b481038f1b_XL
Διαβάστε επίσης

Τρόπο να διασφαλίσουν τα χρήματα τους ψάχνουν χιλιάδες αποταμιευτές αναζητώντας, επενδυτικές ευκαιρίες στο υπερφορολογημένο εγχώριο ακίνητο.

Τα σενάρια Grexit έκαναν χιλιάδες αποταμιευτές να ξανασκεφτούν το μέλλον τους , προτιμώντας τον… ΕΝΦΙΑ από τον κίνδυνο ενός πιθανού κουρέματος των καταθέσεων τους.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»,  οι περισσότερες πράξεις που ολοκληρώθηκαν εντός του 2014 φέρονται να έγιναν καθαρά για λόγους επένδυσης, με μόλις ένα μικρό ποσοστό των αγοραστών να είχε ως στόχο την κάλυψη της στεγαστικής του ανάγκης. Για παράδειγμα, στα δυτικά προάστια της Αττικής, αλλά και στο Νομό Πιερίας, οι αγορές ακινήτων έγιναν σε ποσοστό 70% για λόγους επένδυσης, 20% ένεκα αποταμίευσης και 10% λόγω στέγασης.

Παρόμοια εικόνα παρατηρήθηκε και στις βόρειες περιοχές της Αθήνας, με μόλις το 20% των αγοραστών να προχωρά στην αγοραπωλησία για την κάλυψη της στεγαστικής του ανάγκης και το 80% να βλέπουν το ακίνητο ως ευκαιρία επένδυσης και διασφάλισης των χρημάτων του. Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί ο Νομός Αρκαδίας, στα ακίνητα του οποίου οι αγοραστές σε ποσοστό 80% αναζητούν να καλύψουν την προσωπική τους ανάγκη και στέγαση.

Παλαιότερα άρθρα: