Πρώτη μέρα στο σχολείο για τα προσφυγόπουλα

prwi_proseux
Διαβάστε επίσης

Σήμερα ξεκινά το πρόγραμμα ενσωμάτωσής προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και Εύβοια.
Οι «Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΕΥΠ)» όπως αποκαλούνται τα συγκεκριμένα σχολεία,αρχικά θα φιλοξενούν παιδιά προσφύγων μετά το πέρας των μαθημάτων για τους Έλληνες μαθητές,(14:00-18:00 καθημερινά) .

Από σήμερα ανοίγουν δύο Δομές στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη, μία στην Ήπειρο και άλλη μία στην Εύβοια. Σταδιακά προβλέπεται η διεύρυνση των μονάδων αυτών σε όλες τις περιοχές της χώρας που φιλοξενούν προσφυγόπουλα.

Περίπου 1.500 παιδιά ξεκινούν από σήμερα τα μαθήματά τους σε 20 σχολεία, με το τετράωρο πρόγραμμα για τους μαθητές του δημοτικού να περιλαμβάνει την εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένης γλώσσα, όπως αγγλικά ή κάποια άλλη που συνδέεται με την πρόθεση των γονιών να μετακομίσουν σε κάποια άλλη χώρα.

Το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των προσφύγων ξεκινά σταδιακά, ώστε να υπάρξει χρόνος για ενημέρωση γονέων, οι οποίοι αντιδρούν σε ορισμένες περιοχές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις διαμαρτυρίες και τα «λουκέτα» από γονείς σε Ωραιόκαστρο και Μυτιλήνη.

Παλαιότερα άρθρα: