Πρωθυπουργός Θάνου: Ουδέποτε θέσαμε θέμα φορολόγησης της Εκκλησίας

thanou
Διαβάστε επίσης

Συνάντηση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερονύμου, έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ωστόσο, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός έσπευσε να δηλώσει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολόγησης της εκκλησίας.

«Είναι χαρά και τιμή μου, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, οπωσδήποτε, αυτό έργο, το βαρύ, το οποίο επωμιστήκαμε. Ωστόσο, αν και η επίσκεψή μου στον Μακαριότατο είναι εθιμοτυπική και είχε προγραμματιστεί, ήδη, από την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα ήθελα, δεδομένης της ευκαιρίας, να διευκρινίσω ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας» δήλωσε η κ. Θάνου.

Στη συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα, για το οποίο τον διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση έδωσε όλες τις δυνάμεις της, ώστε να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και πρόσθεσε ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται ελπίζει πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος.

Με πηλροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: