Πρωτοβουλία Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Φαλήρου για φιλοξενία προσφύγων

perifereia attikhs
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ενώ το πρόβλημα με την προώθηση σε ευρωπαϊκές χώρες των προσφύγων που βρίσκονται σε Ελλάδα, Ιταλία και Βαλκάνια παραμένει σοβαρό και προς στιγμήν άλυτο είναι άμεση ανάγκη να βρεθούν τόποι που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες στην Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν εικόνες ντροπής όπως η χθεσινές και προσθθεσινές με πρόσφυγες που βρίσκονται στο έλεος της βροαχή.
Σε μία τέτοια κατεύθθυνση κινέιται η πρβτοβουλία της Περιφέρεια Αττικής κ;ι του Δήμμου Π. Φαλήρου. Ήδη από τη Δευτέρα διαμορφώθηκαν οι συνθήκες προσωρινής διαμονής οικογενειών προσφύγων στο χώρο του Τae Kwon Do στο Π. Φάληρο.
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, στη χθεσινή επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα σχετικά με τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στις εγκαταστάσεις του Τae Kwon Do στο Π. Φάληρο, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Π. Φαλήρου στις οικογένειες των προσφύγων, δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι υπηρεσίες του Δήμου Π. Φαλήρου τέθηκαν επί ποδός για την υποδοχή και τη σίτιση των οικογενειών των προσφύγων, ενώ η υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου φροντίζει να παρέχονται οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες.
Ο Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι «υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με την πρέπουσα ευαισθησία, ένα οξύ κοινωνικό ζήτημα». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες είναι άμεση και συνεχής».
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, κ. Χρήστος Καπάταης, δήλωσε ότι Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει τις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, ώστε να προετοιμάζεται εκεί η σίτιση των προσφύγων, ενώ την καθαριότητα έχει αναλάβει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Επιπλέον, εξασφάλισε, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Πρόεδρο των Λαϊκών Αγορών κ. Μόσχο, την παροχή τροφίμων. Ακόμη, κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων, θα παρασχεθεί ιατρική φροντίδα από γιατρούς της Αστυνομίας.

Παλαιότερα άρθρα: