Πτώση 40% στις αφίξεις στην Τουρκία, θα καλύψει το κενό η Ελλάδα;

tur_tourism
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Γιώτα Μπουγά

Πτώση 40% κατέγραψε ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση εδώ και τουλάχιστον 22 χρόνια, καθώς οι εντάσεις με τη Ρωσία δεν έχουν αποκατασταθεί και οι φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε συνδυασμό με το αποτυχημένο πραξικόπημα αποθάρρυναν τους τουρίστες.

Ο τουρισμός έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τις τεταμένες σχέσεις με τη Μόσχα μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία στη συριακή μεθόριο πέρυσι, παρόλο που προσφάτως η Άγκυρα και η Μόσχα άρχισαν να αναθερμαίνουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Παράλληλα, οι φονικές βομβιστικές επιθέσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη έχουν μειώσει δραματικά τον αριθμό των τουριστών.

Αν και στην Τουρκία μιλάμε για τη μεγαλύτερη μείωση από το 1994 με τις τουριστικές αφίξεις να μειώνονται κατά 40,86% τον Ιούνιο, ο τουρισμός της Κύπρου σημειώνει μια συγκλονιστική άνοδο, με αύξηση ρεκόρ των αφίξεων κατά 22% για τον μήνα Ιούνιο.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, η Ελλάδα θα αναμενόταν να έχει «καλύψει το κενό» της Τουρκίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κύπρου, δεδομένης και της δήλωσης της κ. Κουντουρά περί «ρεκόρ αφίξεων» για το 2016 πριν από 8 μήνες. Η αρμόδια υπουργός, όμως, εμφανίζεται σήμερα «συγκρατημένα αισιόδοξη» σχετικά με το ότι η τουριστική χρονιά θα κλείσει θετικά με αφίξεις, έσοδα και διανυκτερεύσεις.

Αν από το «ρεκόρ αφίξεων» η κ. Κουντουρά έφτασε στο «συγκρατημένα αισιόδοξη», ποια θα είναι η κατάληξη στο τέλος της σεζόν; Κάθε πέρσι και καλύτερα, λοιπόν!

Παλαιότερα άρθρα: