Πώς είδαν τον Τσίπρα οι στρατιωτικοί

TSIPRAS GEETHA
Διαβάστε επίσης

Του Βελισσάριου Δραγάτση,

Ως «άγουρο» και «τρυφερούλη» περιγράφουν οι στρατιωτικοί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα χάρη στη συμπεριφορά του και το αλαζονικό ύφος που επέδειξε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που ζήτησε και έλαβε στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Απέναντι σε έναν ευσταλή, εγκάρδιο και ευγενή «παλιό πολιτικό», τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ο κ. Τσίπρας επέδειξε πρωτοφανή αυθάδεια με ένα μόνιμα ειρωνικό χαμόγελο του τύπου «τα ξέρω όλα και συμφέρω». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής του, ο Νίκος Παππάς. Ο ένας τον αποκαλούσε «κύριο πρόεδρο» κι ο άλλος «υπουργό», μόνο. Τα ίδια έγιναν και με την ηγεσία. Όλοι ήταν αρχηγοί και στρατηγοί.

Δεν ξέρουμε τι έγινε στην κατ’ ιδίαν αρμένικη βίζιτα στο γραφείο του κ. Αβραμόπουλου, αλλά στη συνέχεια, η μαραθώνια ενημέρωση από τη στρατιωτική ηγεσία έβγαλε λαβράκια. Από σχόλια για «βαμμένο μαλλί» και «φτιαγμένο φρύδι» μέχρι και άγνοια των βασικών θεμάτων που αφορούν στην Εθνική Άμυνα.

Όπως λένε αξιόπιστες πηγές μας, ενώ οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στην έννοια (και το εύρος) του Εθνικού Εναερίου Χώρου και του FIR Αθηνών ενώ πρέπει να ξαναδιαβάσουν τι είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.
Όσον αφορά στα θέματα μεταχείρισης των στρατιωτών, αν δεν διαβάζουν ανακοινώσεις του περίφημου δικτύου «Σπάρτακος», τότε έχουν μείνει στην εποχή που παρουσιάζει η «Λούφα και Παραλλαγή».

Οι στρατιωτικοί πάντως αναγνωρίζουν τις γνώσεις και την ευφυή στάση που έδειξε ο αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών & Άμυνας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος. Παραδόξως πώς οι συνομιλητές μας δεν θέλησαν να μας κάνουν κανένα σχόλιο για τον δημοσιογράφο, βουλευτή και τομεάρχη Άμυνας Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος χρησιμοποίησε την πρώτη ιδιότητά του κι όχι τις άλλες δύο κατά την επί τρεισήμισυ ώρες ενημέρωση…

Μερίδιο ευθύνης στην αλαζονεία του κ. Τσίπρα πάντως οφείλεται και στα κανάλια που τον αποθέωσαν με όσα ακατάλυπτα και θεωρητικά δήλωσε μπροστά στις κάμερες. «Αν έλεγε κι αυτά που είπε κεκλεισμένων των θυρών, θα είχαμε πολλά θέματα», σχολίασε κάποιος πεπειραμένος αξιωματικός.

Παλαιότερα άρθρα: