Πώς η κυβέρνηση περνάει κρυφά το παράλληλο πρόγραμμα

vouli2
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η κυβέρνηση μετά την αιφνιδιαστική απόσυρση του παράλληλου προγράμματος το οποίο δέχθηκε κριτική από την Τρόικα σε τεχνικό επίπεδο, φαίνεται πως είναι σε συνεννόηση με βουλευτές της συμπολίτευσης οι οποίοι περνούν τροπολογίες σε νομοσχέδια όπως εκείνο του συμφώνου συμβίωσης οι οποίες αποτελούν αντιγραφές των άρθρων 112 και 113 του παράλληλου προγράμματος.

Η τροπολογία όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, παραπέμπει σαφώς στο άρθρο 113 του νομοσχεδίου που «αποσύρθηκε» μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των Θεσμών και το οποίο ανήκε σε αυτά τα οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είχε κοστολογήσει, γεγονός που προκάλεσε την έντονη ενόχληση των Θεσμών.

Η δεύτερη τροπολογία, σύμφωνα με τους ίδιους, που ήγειρε επίσης ερωτηματικά καθώς δίνει την εικόνα της μεταμφίεσης του άρθρου 112 του «παράλληλου προγράμματος», αφορά στην παράταση μέχρι τις 31/12/2016 των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Σύμφωνα με τη διάταξη του νομοσχεδίου το κόστος θα καλυφθεί από το Πράσινο Ταμείο, ενώ οι συμβάσεις δεν επιτρέπεται να γίνουν αορίστου χρόνου.

Αυτό που ωστόσο είναι πιθανόν να συμβαίνει και τα μέσα ενημέρωσης να δημιουργούν θόρυβο χωρίς λόγο, είναι να περνούν κάποιες από τις διατάξεις του παράλληλου προγράμματος με τις οποίες δεν υπήρξε πρόβλημα στο euroworking group. Χρήσει ωστόσο περεταίρω διερεύνησης.

Παλαιότερα άρθρα: