Πως μας εξαπατούν με τις φωτογραφίες του «πριν» και του «μετά» (ΒΙΝΤΕΟ)

before-after-plagia
Διαβάστε επίσης

Οι φωτογραφίες που δείχνουν το»πριν» και το «μετά» είναι παντού. Σε τηλεοράσεις,αφίσες και περιοδικά διαφημίζονται διάφορες εταιρίες που υπόσχονται να μετατρέψουν ανθρώπους είτε απο παχύσαρκους σε αδύνατους, είτε απο αγύμναστους σε γυμνασμένους. Κατά πόσο αυτές οι φωτογραφίες ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα;

Το BBC αποφάσισε να εξετάσει από μέσα το θέμα. Η διαπίστωση δεν είναι αυτή που μας πλασάρουν οι διαφημίσεις. Δύο εθελοντές μετατράπηκαν απο πλαδαροί και χλωμοί σε  σε μαυρισμένους, με γραμμωμένα κορμιά και πόσο πήρε αυτή η αλλαγή; Μόνο λίγες ώρες!

Ο τρόπος ήταν απλός, οι ειδικοί χρησιμοποίησαν σπρέι μαυρίσματος, ξύρισαν το στέρνο του ενός, ενώ οι δύο εθελοντές έκαναν 15 λεπτά ελαφριά άσκηση και όταν φωτογραφήθηκαν ξανά είχαν καλύτερη στάση σώματος και χρησιμοποιήθηκε πιο απαλός φωτισμός.

«Έμεινα έκπληκτος όταν είδα τη διαφορά», παραδέχθηκε ο ένας από τους εθελοντές, ο Τζόι. «Μετά βίας έκανα κάτι εγώ», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι οι φωτογραφίες υπέστησαν ελάχιστη τεχνική επεξεργασία.

Παλαιότερα άρθρα: