Πώς μπορείς να στηρίξεις μία νέα ελληνίδα δημιουργό να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα; KickStarter! Μένουν 6 μέρες ακόμη!

kickstarter
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ένα είδος χρηματοδότησης που στην Ελλάδα είναι λιγότερο διαδεδομένο από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Μ. Βρετανία είναι το KickStarter. Στο kickstarter, νέοι δημιουργοί, από καλλιτέχνες μέχρι προγραμματιστές και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, προτείνουν να τα project τους στους επίδοξους χρηματοδότες. Ποιοι είναι αυτοί οι χρηματοδότες; Όλοι Εμείς!

Μπορεί να πρόκειται για δημιουργούς που αργότερα θα γίνουν σπουδαίοι, πασίγνωστοι κλπ αλλά σήμερα, έλλειψη κάποιου παλαιότερου project τους δεν είναι εύκολο να πείσουν κάποιον να βάλει όλα τα χρήματα για υλοποιηθεί το σχέδιό τους. Αυτό που είναι πιο εύκολο είναι να πείσουν εμάς να βάλουμε από 1cent μέχρι, ότι θέλουμε εμείς και έτσι με αυτό που οι Άγγλοι ονομάζουν collective funding να βοηθήσουμε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα αλλά και να ανταμειφθούμε και εμείς ανάλογα με την προσφορά μας.

Η Ελλεάννα Σαντοριναίου είναι μία νέα ελληνίδα σεναριογράφος και σκηνοθέτης, με ήδη επιτυχημένα παιδικά θεατρικά έργα στην Ελλάδα, κυρίως σε παραγωγές του θεάτρου Φούρνος, η οποία εδώ και κάποια σπούδασε και δουλεύει στο Λονδίνο ως επίδοξη κινηματογραφίστρια. Η Ελλεάνα μαζί με την Νεφέλη Ζυγοπούλου, υπεύθυνη παραγωγής, προσπαθούν να γυρίσουν την μικρού μήκους ταινία Neighborhood, (Γειτονιά) – Μία ιστορία για τη Συνύπαρξη, που θα είναι η γλυκόπικρη ιστορία ενός νέου επίδοξου εμπόρου ναρκωτικών στην προετοιμασία του για την πρώτη του δουλειά. Τα κορίτσια χρειάζεται να συγκεντρώσουν 3.000 λίρες εκ των οποίων έχουν ήδη μαζέψει τις 2.201. Τους μένουν μόνο 6 μέρες για να μαζέψουν τις υπόλοιπες 799, αλλιώς δεν θα μπορέσουν καθόλου να λάβουν την χρηματοδότησή τους. Κάθε προσφορά μετράει!

Ρίξτε ΕΔΩ μία ματιά στο βίντεο παρουσίασης της ταινίας και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε με ένα κλικ να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια. Αυτό που προκαλεί ευχάριστη έκπληξη είναι ότι πρόκειται για μία παραγωγή, επαγγελματικά σχεδιασμένη στην τελική της λεπτομέρεια που εξηγεί μέχρι και σε τι ποσοστό και πώς θα ξοδευθούν χρήματα. Στο ίδιο link μπορεί να διαβάσετε πληροφορίες για όλους τους συντελεστές αλλά και ποια η ανταμοιβή σας αναλόγως την βοήθεια που θα παρέχετε ως χρηματοδότες.

Η επίσημη σελίδα του Neighborhood στο Facebook

Παλαιότερα άρθρα: