Πώς ο σερβιτόρος ευθύνεται για το αν θα φάτε περισσότερο σε ένα εστιατόριο

8-tropoi-gia-na-sas-misisei-o-serbitoros
Διαβάστε επίσης

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από άτομα του πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης και του Πανεπιστημίου της Γένα στη Γερμανία, έκαναν μια άκρως ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, που αφορά στο φαγητό και ιδιαίτερα στο πόσο τρώμε όταν είμαστε σε ένα εστιατόριο.

Οι ερευνητές απεφάνθησαν ότι μεγάλο ρόλο στο αν θα φάμε περισσότερο από το κανονικό, παίζει, εκτός των άλλων, ο σερβιτόρος. Αν λοιπόν δείτε έναν, λίγο γεματούλη, τύπο, να έρθει να σας πάρει παραγγελία, να είστε προετοιμασμένοι ότι οι πιθανότητες να παραγγείλετε επιδόρπιο, είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερες, ενώ υπάρχει και 20% πιθανότητα να παραγγείλετε έξτρα αλκοόλ, από το συνηθισμένο σας.

«Οι πελάτες ενός εστιατορίου, παρήγγειλαν περισσότερα πιάτα, όταν σερβιρίστηκαν από υπέρβαρο προσωπικό με αυξημένο αριθμό μάζας σώματος, συγκρινόμενοι με άτομα με μικρότερο δείκτη. Συγκεκριμένα, ήταν τέσσερις φορές πιο πιθανό να παραγγείλουν επιδόρπιο, ενώ παρήγγειλαν 17,65% περισσότερο αλκοόλ», άσχετα από το βάρος του ίδιου του πελάτη, σημειώνουν οι ερευνητές.

Το αποτέλεσμα βγήκε, έπειτα από εξέταση 497 γευμάτων σε 60 διαφορετικά εστιατόρια, και όχι ταχυφαγεία, και λαμβάνοντας αποκλειστικά υπ” όψιν, το δείκτη μάζας σώματος του σερβιτόρου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το γεγονός ότι ο σερβιτόρος είναι υπέρβαρος, απελευθερώνει τον πελάτη να παραγγείλει περισσότερο, ενώ στο παραπάνω φαγητό, βοηθάει και η δυνατή μουσική και τα έντονα φώτα σε ένα εστιατόριο.

Οι ειδικοί συνιστούν, να έχει αποφασίσει κάποιος από πριν, που περίπου θα κινηθεί, όσο αφορά στο γεύμα του, για να αποφύγει τους πειρασμούς, να μην τρώει επιδόρπια, αντί για γεύμα και αν τον βοηθά, να αποφασίσει να μην καταναλώνει αλκοόλ μεσοβδόμαδα.

Παλαιότερα άρθρα: