Πως θα καθαρίσετε τα δόντια σας χωρίς οδοντόβουρτσα!

79be92742342ece9cf2d1201191344a6_XL
Διαβάστε επίσης

Θέλετε να διατηρήσετε το χαμόγελό σας εντυπωσιακό για πάντα; Υπάρχει ένα μικρό μυστικό για να το πετύχετε!

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, τα βακτήρια που βρίσκονται στη στοματική μας κοιλότητα τρέφονται από τα σάκχαρα που υπάρχουν στις τροφές και παράγουν οξέα που φθείρουν το σμάλτο και απομακρύνουν από τα δόντια πολύτιμα μέταλλα, όπως το ασβέστιο.

Η φυσική άμυνα του οργανισμού μας απέναντι στη διαδικασία αυτή όπως αναφέρει το onmed, είναι η παραγωγή σάλιου, ώστε να εξισορροπηθεί το pH της στοματικής κοιλότητας και να αναπληρωθούν τα χαμένα μέταλλα στα δόντια. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται σε 40 περίπου λεπτά.

Εάν καταναλώνουμε κάθε τόσο γεύματα και σνακ με ζάχαρη, δεν υπάρχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να αποκατασταθούν οι φθορές.

Αντί λοιπόν να επιλέξετε ένα φρούτο ως σνακ προτιμήστε ένα κομμάτι τυρί, λίγο χούμους ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς. Αν και είναι εξαιρετικά υγιεινά, τα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα που μπορεί να συμβάλουν στη φθορά των δοντιών μας. Αντιθέτως, το τυρί βοηθά στην αυξημένη παραγωγή σάλιου ώστε να εξουδετερωθούν τα οξέα της στοματικής κοιλότητας.

Περιορίστε λοιπόν τις ποσότητες ζάχαρης που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα ή προγραμματίστε τις ανάλογα με τα γεύματά σας για να αποφύγετε τις αλλεπάλληλες «επιθέσεις» οξέων στα δόντια σας.

Παλαιότερα άρθρα: