Πώς θα μάθετε τι λέγεται στο Facebook και στο Twitter για τις εκλογές

FT HASHTAG VOTE
Διαβάστε επίσης

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να μάθετε τι λέγεται στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο για τις ελληνικές εκλογές, τα κόμματα και τα πρόσωπα είναι να βρείτε τις αναρτήσεις που περιέχουν τις λέξεις-κλειδιά που έχουν χαρακτηριστεί ως ετικέτες, ή hashtag στα σχετικά post.

Ακόμα κι αν δεν διατηρείτε λογαριασμό στο Facebook μπορείτε να γράψετε
https://www.facebook.com/hashtag/ekloges2015 στην γραμμή διευθύνσεων του browser για να δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις που περιέχουν το hashtag ekloges2015

Ομοίως, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ekloges2015 με την λέξη-κλειδί της επιλογής σας, όπως syriza, neadimokratia, pasok, potami, kke, tsipras, samaras κ.λπ.

https://www.facebook.com/hashtag/neadimokratia
https://www.facebook.com/hashtag/syriza
https://www.facebook.com/hashtag/pasok

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελληνικούς χαρακτήρες, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα οδηγηθείτε στα ίδια αποτελέσματα. Επίσης, τα hashtag με τονισμένους ελληνικούς χαρακτήρες δεν συνηθίζονται.

Ομοίως, μπορείτε να δείτε τα μηνύματα που αναρτώνται στο Twitter, ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό στην υπηρεσία microblogging.

https://twitter.com/hashtag/ekloges2015

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ekloges2015 με την λέξη-κλειδί της επιλογής σας στο URL https://twitter.com/hashtag/

Γενικότερα, όπως θα παρατηρήσετε τα hashtag δεν είναι λέξεις που υπάρχουν μέσα στο κείμενο, αλλά ετικέτες που έχει ορίσει ο συντάκτης τους, ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιεί κανείς άλλος. Τα «επίσημα» hashtag των κομμάτων θα τα δείτε στα δημοσιεύματά τους.

Παλαιότερα άρθρα: