Πύρινη κόλαση στην Μάνη με καμένα σπίτια – Δεκάδες οι πυρκαγιές

fotia-kafsonas-1300
Διαβάστε επίσης

Πολλαπλή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε αρκετούς νομούς της χώρας. Αναζωπύρωση στη Μάνη, καλύτερη η εικόνα στην Κεφαλλονιά ενώ την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα και σε Βοιωτία, Φθιώτιδα.

Στην Ανατολική Μάνη η φωτιά που μαίνεται από χθες, στην περιοχή Πύρριχος και που το μεσημέρι είχε τεθεί υπό έλεγχο αναζωπυρώθηκε.

Η φωτιά προήλθε από αναζωπύρωση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το πρωί του Σαββάτου στον Πύρριχο Λακωνίας η οποία είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι. Ωστόσο η φωτιά φούντωσε ξανά και πέρασε στην περιοχή Χιμάρα και μετά στον Κότρωνα.

fwtiamani9-flynews Πύρινη κόλαση στην Μάνη με καμένα σπίτια – Δεκάδες οι πυρκαγιές [εικόνες & βίντεο]

Σπίτια κάηκαν στην περιοχή Αρέα ενώ αναζωπυρώθηκε και η φωτιά στη Χιμάρρα με μέτωπο προς την Αρεόπολη.

Για πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών που δημιούργηκαν καύσιμη ύλη δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

fwtiamani7-flynews Πύρινη κόλαση στην Μάνη με καμένα σπίτια – Δεκάδες οι πυρκαγιές [εικόνες & βίντεο]

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού προκειμένου να απομακρύνουν ηλικιωμένους κατοίκους των πληγεισών περιοχών σε ασφαλές μέρος.

Από τη φωτιά κάηκε, κατά πληροφορίες το αυτοκίνητο του δημάρχου Ανατολική Μάνης Π. Ανδρεάκου όταν επιχείρησε να προσεγγίσει τον Κότρωνα με τον ίδιο να γλιτώνει την τελευταία στιγμή χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.

Πλέον όλοι περιμένουν τις ρίψεις νερού από τα δύο αεροσκάφη και τα δύο ελικόπτερα Σινούκ που έχουν λάβει εντολή να επιχειρήσουν στην περιοχή προκειμένου να αναχαιτιστούν τα πύρινα μέτωπα.

fwtiamani5-flynews Πύρινη κόλαση στην Μάνη με καμένα σπίτια – Δεκάδες οι πυρκαγιές [εικόνες & βίντεο]

fwtiamani3-flynews Πύρινη κόλαση στην Μάνη με καμένα σπίτια – Δεκάδες οι πυρκαγιές [εικόνες & βίντεο]

fwtiamani2-flynews Πύρινη κόλαση στην Μάνη με καμένα σπίτια – Δεκάδες οι πυρκαγιές [εικόνες & βίντεο]

image-1 Πύρινη κόλαση στην Μάνη με καμένα σπίτια – Δεκάδες οι πυρκαγιές [εικόνες & βίντεο]

image Πύρινη κόλαση στην Μάνη με καμένα σπίτια – Δεκάδες οι πυρκαγιές [εικόνες & βίντεο]

Φωτιά και στον Μαραθώνα

Εντωμεταξύ νέο μέτωπο ξέσπασε στις 3:30 τα ξημερώματα στην περιοχή Άνω Σούλι Μαραθώνα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες καίνε δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ τις προσπάθειές τους θα βοηθήσει και ένα ελικόπτερο με ρίψεις νερού από αέρος.

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Φθιώτιδα

Το τρίτο μέτωπο που προβληματίζει την πυροσβεστική είναι αυτό στη δυτική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στα χωριά Ροβολίαρι και Τσούκα αν και βάσει της τελευταίας ενημέρωσης μπορεί η πυρκαγιά να είναι σε εξέλιξη αλλά έχει οριοθετηθεί.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και άλλους σταθμούς και κλιμάκια της Φθιώτιδας. Ειδικότερα, εκεί επιχειρούν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρο.

Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στο Μαυρομάτι Αλιάρτου στη Βοιωτία καθώς πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο όπως και αυτή στην Αγία Ειρήνη Κεφαλλονιάς.

 

Παλαιότερα άρθρα: