Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Crowdfunding για τη συμμετοχή της Σοφίας Μπεκατώρου

bekator
Διαβάστε επίσης

Η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα ότι σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016, θα είναι η δύο φορές Ολυμπιονίκης, ιστιοπλόος Σοφία Μπεκατώρου.

Είναι η πρώτη φορά για την Ελλάδα που σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας θα είναι γυναίκα. Με την απόφασή της αυτή η ΕΟΕ τιμά στο πρόσωπο της κορυφαίας ιστιοπλόου την προσπάθεια, αλλά και τις επιτυχίες των Ελληνίδων αθλητριών τα τελευταία χρόνια.

Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν «χρυσή» Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα και «χάλκινη» Ολυμπιονίκης το 2008 στο Πεκίνο, ενώ έχει συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο θα αγωνιστεί στην κλάση «Nacra 17» μαζί με τον Μιχάλη Πατενιώτη.

Η Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα, τιμή που αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω του γεγονότος ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που θα είμαι σημαιοφόρος. Έχω πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες σε τρεις διαφορετικές κλάσεις και νιώθω ότι επιβραβεύεται η προσπάθεια μου όλα αυτά τα χρόνια.»

Crowdfunding καμπάνια για τη συμμετοχή Μπεκατώρου και Πατενιώτη στο Rio 2016:

Με δεδομένη την τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι δύο αθλητές ξεκινούν καμπάνια συγκέντρωσης πόρων που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του τελικού σταδίου της Ολυμπιακής προετοιμασίας, αλλά και της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες (έξοδα ταξιδιών, σκάφη, εξοπλισμός).

Καλούν, λοιπόν, όσους αγαπούν τον ελληνικό αθλητισμό να υποστηρίξουν την ομάδα «Άνεμος Ελλάδας» και την καμπάνια συγκέντρωσης πόρων.

Παλαιότερα άρθρα: