Ρίχνει «γέφυρες» στο ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος

venizelos-tsipras-eurokinissi-660
Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται τα «καρφιά» για τον ΓΑΠ

Έμμεσο «άνοιγμα» προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

«Μας χωρίζουν πολύ μεγάλες διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη και είναι λάθος να θεωρούμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κανονική περίοδο, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση και τα δεδομένα επιδεινώνονται», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για το ενδεχόμενο συνεργασίας μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση, μάλιστα, αν υπάρχει περίπτωση να είναι στη θέση συγκυβερνήτη σε αεροπλάνο με κυβερνήτη τον κ. Τσίπρα και υπό ποιες προϋποθέσεις μια τέτοια πτήση θα ήταν ασφαλής, απάντησε ως εξής: «Κοιτάξτε, μπορεί να είμαστε στον πύργο ελέγχου, μπορεί να είμαστε στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, μπορεί να είμαστε στην επίγεια εξυπηρέτηση. Πάντως δεν θα αφήσουμε το αεροπλάνο να πάει σε λάθος προορισμό».

Παράλληλα τόνισε πως «δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Δεν παρακαλάμε κανένα να μας δεχτεί ως εταίρο, ούτε θέλουμε σώνει και καλά να είμαστε σε κυβέρνηση, όχι να πάμε σώνει και καλά σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι στήριξης και πρόσθεσε πως συνεργασία χωρίς να είναι μέσα το πρώτο κόμμα δεν γίνεται, αλλά και χωρίς το δεύτερο δεν γίνεται, όπως έδειξε η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν περίμενε την επίθεση που δέχτηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Εμείς δεν κάνουμε προσωπικές επιθέσεις», σημείωσε και για το Ποτάμι είπε ότι τα πράγματα έγιναν σκληρά και θα γίνουν σκληρότερα τις επόμενες μέρες ενώ παρατήρησε ότι η ταυτότητα του είναι «αντιφατική και απολίτικη».

Για τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούν τον Γιώργος Παπανδρέου και που τους αποκαλεί «συντρόφους» ο κ. Βενιζέλος επισήμανε: «Το βασικό είναι να είσαι κύριος. Το θέμα δεν είναι να είσαι σύντροφος, το θέμα είναι να φέρεσαι ως κύριος. Και ο ελληνικός λαός, η κοινή γνώμη, ξέρει ποιοι φέρονται ως κύριοι και ποιοι δεν φέρονται ως κύριοι, απέναντι στην ιστορία, απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στην παράταξη και απέναντι στην ατομική διαδρομή και την ευθύνη του καθενός».

Παλαιότερα άρθρα: