Ρώσος ποδοσφαιριστής προκαλεί τους Τούρκους

tarasov1
Διαβάστε επίσης

Λάδι στη «φωτιά» των Ρωσο-Τουρκικών σχέσεων έβαλε Ρώσος ποδοσφαιριστής της Λοκομοτίβ Μόσχας βγάζοντας τη φανέλα του μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με την Φενέρμπαχτσέ για να αποκαλύψει ένα t-shirt με την εικόνα του Βλαντιμίρ Πούτιν και την λεζάντα:: «Ο πιο ευγενικός Πρόεδρος».

Η φράση στο T-shirt θεωρείται πως αποτελεί υπαινιγμό για τους ανώνυμους στρατιώτες οι οποίοι κατέλαβαν την Κριμαία το Μάρτιο του 2014 και αναφερόταν ευρέως ως «ευγενικοί άνθρωποι» και «μικρά πράσινα ανθρωπάκια», πριν ο Πούτιν παραδεχτεί ότι ήταν Ρώσοι στρατιώτες. Η Τουρκία καταδίκασε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τις διώξεις των Τάταρων της Κριμαίας: «Δεν ήθελα να προκαλέσω, είμαι απλώς ένα πατριώτης, και ο Πούτιν είναι ο πρόεδρος της χώρας μας,» ανέφερε μετά ο Tarasov, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να φορέσει ένα μπλουζάκι «Πούτιν » με μια διαφορετική λεζάντα» σε επόμενο αγώνα.

Η UEFA, απαγορεύει πολιτικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων και αναμένεται να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον της Λοκομοτίβ, αλλά και του ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να τιμωρηθεί με αποκλεισμό για τουλάχιστον 10 αγώνες. Ο αγώνας ήταν για το Europa League όπου η ρωσική ομάδα ηττήθηκε 2-0.

Παλαιότερα άρθρα: